Kapustové lívance se slaninou a sýrem
Suroviny pro 4 porce
7 lívanců o průměru 15 cm
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 593 kJ / 1 098 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,96 g |
Tuky | 35,96 g |
Vláknina | 5,48 g |
Cholesterol | 822 mg |
Sodík | 902 mg |
Sůl | 2,13 g |
Sacharidy | 129,20 g |
Postup přípravy
TIP.
Do talířku naliji jednu polévkovou lžíci rostlinného oleje. Zmuchlám jeden ubrousek, který zlehka namočím do oleje a potřu jím dno pánve. Tento postup zaručí, že lívance nebudou nasáklé tukem. Před pečením každého lívance tento postup opakuji. Krok 5: Naběračkou naléváme těsto tak, abychom vytvořili kulatou placku, přibližně o průměru 15 cm. Po každé straně opékáme 3 minuty. Upečený lívanec má zlatavou barvu.
Hotové lívance nemusíme prokládat papírovými utěrkami, protože lívance nejsou mastné.
Zveřejněno 31. 5. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapustové lívance se slaninou a sýrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31Rl9
Moje poznámka
Kapustové lívance se slaninou a sýrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31Rl9
Nejnovější recepty
Liptovská pomazánka
Přidáno před 3 hodinami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno 15. 10. 2025 13:00:02
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Segedínský salát podle ČSN
pavelcicha před 2 hodinami
Ševcovský mls II.
redwinn před 3 hodinami
Piškotový dort s tvarohem a jahodovým želé
Lunaskira před 3 hodinami
Ledvinky na paprice
OK1AMF před 3 hodinami
Sýrovo - kuřecí placičky
Standa67 před 3 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Veruli před 3 hodinami
Halali - zelenina na "svíčkovou" omáčku
Orbitka před 4 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Darwin před 6 hodinami
Pečené gnocchi se žampiony a cibulí
Jan Nemec před 6 hodinami
Dušené zelí s uzeným a cizrnou
Mirrika před 6 hodinami
Suroviny:
vejce,
kapusta,
sýr tvrdý,
slanina,
mléko,
cukr krupice,
mouka hrubá,
mouka hladká,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
olej rostlinný
Komentáře (5)