Postup přípravy
Krok 1: Nudle je lepší udělat předem a větší množství. Pokud jsou dostatečně suché, dlouho vydrží.
V misce rozšleháme vajíčka a za stálého míchání přisypáváme mouku, až je těsto něco mezi řidším a tužším. Zlatý střed. Poprášíme vál, přendáme těsto, poprášíme a zpracováváme rukama. Mouku přisypáváme velmi opatrně. Těsto musí být hladké, vláčné. Necháme přikryté fólií chvilku odpočinout. Krok 2: Mezitím očistíme vál, poprášíme moukou. Odebereme 1/3 těsta, poprášíme moukou a rozválíme na tenoučkou placku a položíme na čistou utěrku. Opakujeme do spotřebování těsta. První placku dáme na vál, rozkrájíme na proužky asi 2-2,5 cm široké. Poprášíme dobře moukou a naskládáme na sebe. Právě tak pokračujeme s druhou a třetí plackou.
Nudličky začínáme krájet z prvního "špalíku". Krájíme je co nejtenčí. Usušíme na teple a až jsou úplně suché, můžeme uložit např.do zavařovačky s víčkem. Krok 3: Maso a hřbety opečeme na ghí nebo olivovém oleji, pak zalijeme horkou vodou a pomalu vaříme. Očistíme všechnu zeleninu.Tu, která přijde k masu, rozkrojíme na poloviny a přidáme do hrnce. Necháme zvolna vařit. Krok 4: Druhou část zeleniny, která v polévce zůstane, nakrájíme na malé kostičky, větší růžičky květáku překrojíme na půl, pórek na kroužky, stonky na plátky, kapustičky na osminy. Krok 5: Maso a zeleninu vyndáme z hrnce do misky, můžete přecedit, ale já necedím. Přidáme jednu kostku zeleninového bujónu pro zvýraznění, trochu horké vody, všechnu nakrájenou zeleninu a jakmile začne polévka znovu vařit, přidáme domácí nudle. Na 8 porcí určitě 6 hrstí. Nabydou. Jakmile jsou nudle měkké, vypneme, aby zelenina byla na skus, tedy na půl doměkka.
Po vypnutí přidáme nasekanou petrželku a můžeme vylepšit lžící ghí.
Podle chuti přisolit. Krok 6: Do polévky obereme část masa, ostatní můžeme použít na rizoto.
V misce rozšleháme vajíčka a za stálého míchání přisypáváme mouku, až je těsto něco mezi řidším a tužším. Zlatý střed. Poprášíme vál, přendáme těsto, poprášíme a zpracováváme rukama. Mouku přisypáváme velmi opatrně. Těsto musí být hladké, vláčné. Necháme přikryté fólií chvilku odpočinout. Krok 2: Mezitím očistíme vál, poprášíme moukou. Odebereme 1/3 těsta, poprášíme moukou a rozválíme na tenoučkou placku a položíme na čistou utěrku. Opakujeme do spotřebování těsta. První placku dáme na vál, rozkrájíme na proužky asi 2-2,5 cm široké. Poprášíme dobře moukou a naskládáme na sebe. Právě tak pokračujeme s druhou a třetí plackou.
Nudličky začínáme krájet z prvního "špalíku". Krájíme je co nejtenčí. Usušíme na teple a až jsou úplně suché, můžeme uložit např.do zavařovačky s víčkem. Krok 3: Maso a hřbety opečeme na ghí nebo olivovém oleji, pak zalijeme horkou vodou a pomalu vaříme. Očistíme všechnu zeleninu.Tu, která přijde k masu, rozkrojíme na poloviny a přidáme do hrnce. Necháme zvolna vařit. Krok 4: Druhou část zeleniny, která v polévce zůstane, nakrájíme na malé kostičky, větší růžičky květáku překrojíme na půl, pórek na kroužky, stonky na plátky, kapustičky na osminy. Krok 5: Maso a zeleninu vyndáme z hrnce do misky, můžete přecedit, ale já necedím. Přidáme jednu kostku zeleninového bujónu pro zvýraznění, trochu horké vody, všechnu nakrájenou zeleninu a jakmile začne polévka znovu vařit, přidáme domácí nudle. Na 8 porcí určitě 6 hrstí. Nabydou. Jakmile jsou nudle měkké, vypneme, aby zelenina byla na skus, tedy na půl doměkka.
Po vypnutí přidáme nasekanou petrželku a můžeme vylepšit lžící ghí.
Podle chuti přisolit. Krok 6: Do polévky obereme část masa, ostatní můžeme použít na rizoto.
Zveřejněno 3. 10. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dobrá drůbeží polévka s domácími nudlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6On2
Moje poznámka
Dobrá drůbeží polévka s domácími nudlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6On2
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 8 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 12 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 16 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 6 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 7 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 10 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 11 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 12 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 12 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 13 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 13 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 14 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 15 hodinami
Suroviny:
stehno krůtí,
hřbet kuřecí,
libeček,
mrkev,
petržel,
celer,
pórek,
květák,
celer řapíkatý,
ghee,
mrkev,
petržel,
celer,
pórek,
květák,
kapusta růžičková,
celer řapíkatý,
vývar zeleninový,
sůl,
petrželka,
vejce,
mouka hrubá
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.