Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ražniči v zapékací misce

Milujete špízy, ale nebaví vás zdlouhavé napichování surovin na špejle? Nevadí – stačí je nasypat do zapékací misky, okořenit a upéct. Záleží jen na vás, zda zvolíte prorostlejší krkovičku, nebo libovější plec. Ražniči si skvěle vychutnáte třeba s bramborovou kaší.

Hodnocení receptu je 5,0 (66×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 739 kJ /
1 372 kcal
Bílkoviny215,44 g
Tuky42,05 g
Vláknina13,52 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 897 mg
Sůl1,90 g
Sacharidy30,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso, cibuli, česnek i uzeninu nakrájíme na kostičky, promícháme s hořčicí, solí, pepřem a mletou paprikou. Krok 2: Troubu rozehřejeme na 200 °C. Krok 3: Dáme do pekáčku nebo do mísy z ohnivzdorného skla a přikryjeme pokličkou nebo alobalem a pečeme v rozehřáté troubě necelé 2 hodiny v závislosti na druhu použitého masa. Krok 4: Před dopečením můžeme pokličku oddělat, aby se zredukovala šťávička, které je tam docela dost. Krok 5: Podáváme s bramborovou kaší přelitou výpekem.

TIP: Proč nedělat bramborovou kaši tyčovým mixérem

Zveřejněno 23. 8. 2009

Poznámka autorky ivulinka

Tento recept jsem vymyslela sama, když mě přestalo bavit krájet všechny ingredience na úhledná kolečka a napichovat na špejle a balit do alobalu. Spousta mých známých si tento recept nemohou vynachválit pro svoji jednoduchost na přípravu. Jsou rodiny, které dokonce šťávu z pekáčku vytírají chlebem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ražniči v zapékací misce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kZLx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ražniči v zapékací misce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kZLx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (54)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Na podobné typy pokrmů moc ráda používám remosku. Mám obě velikosti a nedám na ně dopustit. :-):-K

Dnes jsme měli k obědu s bramborovou kaší a bylo to výborné, rozhodně doporučuji a děkuji za inspiraci :-) :-K

Marie Svarcova: Maruško, jsem ráda, že vás recept nezklamal, děkuji:-K

:yes: dnes jsem uvařila k obědu - bylo to výborné, přesně podle receptu . díky . jen místo špekáčků moravská klobása :-K foto přikládám i když není tak pěkné jako tvé.

Asi před šedesáti lety jsem v restauraci přežil:-8 šok, když mi místo masa na špejli donesli toto :-)
***
"Tento recept jsem vymyslela sama..."
No asi jste o tom přesvědčena, ale chápu vás:-)
Kdysi jsem vymyslel variantu na "Šneky po gaskoňsku", tedy ulity plněné drůbežími žaludky (komentář zde: https://www.toprecepty.cz/recept/48039-hlemyzdi-sn...
Nějaký čas jsem nosil nos nahoru, až mi do něj málem napršelo:-D a pak jsem narazil na rcp s drůbežími žaludky...;-(:-(:-)

Marie Svarcova: děkuji :-K

:yes::yes::yes:Krásný recept i foto , taky mě nebavilo to napichovat když nás bylo víc u stolu jen jsem přidávala i papriky. Ty to máš jednodušší a super. <3;-)

Výborný recept, moc nám chutnal a já ho předávám dál. Každý si ten špíz :-) v plechu může ochutit jak mu chutná. Já tam ještě přidávám slaninu, papriku žlutou, zelenou a červenou a přílohu dělám brambůrky na malé čtvrtky pečené do zlatova ve friťáku. Zkrátka je to rychlá a vděčná delikatesa. Super. :yes::-K:-) Jari.

Jari Engelova: jsem moc ráda, že je tento recept u vás tolik oblíbený, děkuji:-K

Je to dobré,ale vařil jsem to už před 30 lety na vojně Takže nic nového :-!

magdalenka:beru tě za slovo, až se někdy potkáme, tak to napravíme:-D:yes:

Tiež robím, je to vďačné...ale za poslednú vetu si zaslúžiš frťana, máš ho u mňa...:-D :-K

lůca35:děkuji, že se recept líbí, my si doma vždycky pochutnáme, tentokrát jsem přidala cuketu nakrájenou na kostičky a byla to veliká dobrota:-)

dnes se to opéká v troubě a voní to úžasně (jen místo špekáčků jsem dala klobásku). Jako příliha bude opékany brambor ve slupce ;-)

Tématické fráze:
zapékací misky recepty, krůtí ražniči, ražniči, recepty do zapekacich misek, ražniči na pekáčku, recepty do zapékací misky, ražniči recept, zapékací miska recepty, raznici na plechu, zapékací misky, recepty pro zapékací misky, ražniči z krůtího masa, recepty v zapekacich miskach, recept na ražničí, ražničí ze dvou druhů masa recepty, zapékací misky recept, recepty ražničí, recepty zapékací misky, recept do zapékací misky, recepty na zapékací misky

Suroviny:
maso vepřové, špekáček, cibule, česnek, hořčice, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu