Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová plec s játry a zeleninou

Chutné a šťavnaté maso z vepřové plece, doplněné játry a ovoněné špekem ve směsi dušené zeleniny, je pestrým a sytým pokrmem. Zeleninová směs propojí chutě. Podávejte s rýží, těstovinami či knedlíkem.

Hodnocení receptu je 4,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 634 kJ /
869 kcal
Bílkoviny76,93 g
Tuky45,47 g
Vláknina12,20 g
Cholesterol 620 mg
Sodík 664 mg
Sůl1,63 g
Sacharidy33,01 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso i játra očistíme a nakrájíme na větší kousky. Krok 2: Očištěnou cibuli nakrájíme na měsíčky, papriku a cuketu na proužky, pórek a okurku na kolečka, žampiony na čtvrtky. Krok 3: V hluboké rozehřáté pánvi necháme pustit tuk ze špeku nakrájeného na kostičky (není nutný, ale dodá chuť). Přidáme sádlo a maso prudce opečeme dozlatova. Krok 4: Přidáme cibuli a ještě chvilku restujeme, až začne zlátnout. Podlijeme horkým vývarem a pod poklicí pozvolna dusíme zhruba 30 minut. Necháme vydusit vývar a přidáme játra, protlak a žampiony. Mícháme a restujeme ještě 5 minut. Krok 5: Poté přidáme ostatní zeleninu, sůl, pepř a podle chuti i chilli, promícháme a opět podlijeme horkým vývarem podle potřeby. Přidáme podle chuti lák z okurek a necháme přejít varem. Krok 6: Podle chuti dosolíme a podáváme s rýží, těstovinami, knedlíkem nebo pečivem.

TIP: Jak správně připravit přílohovou rýži

Zveřejněno 26. 1. 2023

Poznámka autorky Marie Svarcova

Podle potřeby můžeme přidat vývaru více a zahustit 1 lžičkou bramborového škrobu rozmíchanou ve lžíci vody, abychom měli omáčku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec s játry a zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z64Lv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec s játry a zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z64Lv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

RubyRom: :-) Děkuji Romanko , potřebovala jsem zužitkovat zbylé suroviny v lednici a dopadlo to docela dobře :-K přeji krásný den

Skvělé jídlo :yes:

Suroviny:
plec vepřová, játra vepřová, sádlo, špek, cibule, pasta rajčatová, kapie, žampióny, pórek, cuketa, feferonka, okurky sterilované, lák z okurek, vývar masový, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu