Vepřová kýta na žampionech v hořčičné omáčce
Dokonalé využití tohoto druhu masa, které dušením změkne a uchová si svojí šťavnatost. Přidáním žampionů docílíme lahodné chuti a pikantnost tomu dodá hořčice. Pokud k tomu zvolíme rýži nebo různě upravené brambory, chuťový zážitek bude dokonalý.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 826 kJ / 675 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 63,70 g |
| Tuky | 28,23 g |
| Vláknina | 15,70 g |
| Cholesterol | 100 mg |
| Sodík | 4,73 g |
| Sůl | 11,55 g |
| Sacharidy | 33,80 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 24. 4. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová kýta na žampionech v hořčičné omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rk8WW
Moje poznámka
Vepřová kýta na žampionech v hořčičné omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rk8WW
Nejnovější recepty
Pošírovaný siven podle Marka Raditsche
Přidáno před 25 minutami
Slepované citronové hvězdičky podle Kamily Nývltové
Přidáno před 55 minutami
Italské těstoviny s kuřecím masem
Přidáno před 14 hodinami
Dvoubarevné hvězdičky
Přidáno před 16 hodinami
Mandlové pusinky
Přidáno před 20 hodinami
Roláda s pečeným čajem
Přidáno 4. 12. 2025 10:27:37
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z vepřových kostí s haluškami
Merylas před 51 minutami
Frgálová buchta
Merylas před 51 minutami
Buchty na páře
Merylas před 51 minutami
Bramborové placky s ohnivým masem
Merylas před 52 minutami
Pikantní česneková polévka
Merylas před 52 minutami
Dušené hlávkové zelí na slanině
Merylas před 52 minutami
Sýrovo-brokolicové placky
alcerm před 1 hodinou
Suroviny:
kýta vepřová,
žampióny,
pepř,
sůl,
omáčka sojová,
koření kari,
olej,
hořčice plnotučná,
rozmarýn sušený
Komentáře (3)