Pečenáče
Objevte tradiční chuť pečenáčů, které spojují křehké obalované rybí filety s pikantním nálevem plným koření. Tento klasický český pokrm je po odležení ideální jako předkrm nebo lehký hlavní chod.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 531 kJ / 366 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,00 g |
Tuky | 2,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 250 mg |
Sodík | 4,03 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 12,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z ryb odstraníme páteř, ale kůži necháme. Mírně osolíme a obalíme v trojobalu a usmažíme, jako řízky.
Krok 2: Do vyšších sklenic si dáme vše, co je třeba do nálevu, mimo octu.
Krok 3: Ryby naskládáme nastojato, zalejeme octem, dolejeme vodu až do vrchu a zavíčkujeme.
Krok 4: Sterilujeme, ale opravdu jen na chycení víčka, pokud můžeme, tak horkým vzduchem.
Krok 5: Konzumujeme tak po 3 dnech, ale i později, pokud vydržíme.
Zveřejněno 31. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečenáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OyxQ
Moje poznámka
Pečenáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OyxQ
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 8 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 9 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 9 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 9 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 9 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 10 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 11 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 13 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 15 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 15 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 15 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 15 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 16 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 17 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 17 hodinami
Tématické fráze:
nálev na pečenáče,
domácí pečenáče,
pečenáče z cejna,
recept na rybí pečenáče,
pečenáč,
pečenáče z cejnů,
rybí pečenáče,
recept na domaci pecenace,
pečenáče nálev,
ryby pecenace,
pecenace z kapra,
domácí pečenáče z kapra,
pečenáče recept z cejna,
domácí pečenáče recept,
nálev na pečenáče z ryb,
pečenáče ze sleďů,
domácí rybí pečenáče,
co je pečenáč,
co jsou pečenáče,
pečenáč recept
Suroviny:
hejk,
strouhanka,
vejce,
mouka hladká,
sůl,
olej,
pepř,
koření nové koření,
cukr,
sůl,
ocet,
bobkový list
Komentáře (27)
Dnes som otvorila na raňajky pohár s pečenáčmi. Robila som pred týždňom a iba s obrovským zaprením som poháre v chladničke okukávala. Bola to moja premiéra, ešte som nič také nerobila, ale ani nejedla (iba videla v Lidli). A nesterilizovala som - ako radí angel. Ďakujem ti za recept, pretože som nerobila poslednýkrát! +