Anglická pomerančová marmeláda
Objevte tradiční britskou chuť s touto pomerančovou marmeládou s kousky kůry. V Anglii je velmi oblíbená ke snídani, na opečeném křupavém toustovém chlebu. Je také výborná do dezertů nebo k sýrům.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 26 711 kJ / 6 384 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,00 g |
Tuky | 2,00 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 30 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 572,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pomeranče opláchneme v horké vodě (případně očistíme jemným kartáčkem), a tence oloupeme (lze použít škrabku na brambory). Kůru nakrájíme na tenké proužky.
Krok 2: Pomeranče rozpůlíme. Každou polovinu dáme do plátěného pytlíčku nebo plátýnka a silou vymačkáme do mísy šťávu.
Krok 3: Obsah mísy, ve které je zatím šťáva, doplníme vodou do 2,5 litru.
Krok 4: Dužinu v plátěném pytlíčku (použít můžeme třeba gázu) ponoříme do mísy, kam přidáme i tenké proužky kůry a necháme přes noc odstát.
Krok 5: Obsah mísy přelijeme do hrnce a na prudším ohni asi 2 hodiny vaříme.
Krok 6: Tkaninu s dužinou vyjmeme a změříme obsah tekutiny. Na každý čtvrt litr přidáme 225 g cukru. Obě složky promícháme, necháme asi 30 minut vařit a během toho párkrát zamícháme.
Krok 7: Odstavíme hrnec z plotny. Marmeládu zamícháme a vyzkoušíme, zda správně zeželírovala.
Krok 8: Hotovou marmeládou naplníme sklenice a pevně je uzavřeme. Během toho, co marmeláda chladne, sklenice několikrát převrátíme, aby se proužky kůry rovnoměrně rozmístily po celé marmeládě.
Zveřejněno 31. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Anglická pomerančová marmeláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/86VW
Moje poznámka
Anglická pomerančová marmeláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/86VW
Nejnovější recepty
Kuřecí maso na paprice pro diabetiky bez mouky
Přidáno před 14 hodinami
Plněná kuřecí prsa s hráškem ( vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Maďarská krkovička
Přidáno před 17 hodinami
Čočka s kysaným zelím a paprikami
Přidáno před 19 hodinami
Sýrové tousty se zeleninou
Přidáno před 19 hodinami
Šoulet s uzeným kuřecím stehýnkem
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččin voňavý kmínový chléb
Wanilor před 1 hodinou
Hovězí na červeném víně
horackovapetra před 2 hodinami
Buchtičky s krémem
Tatana61 před 10 hodinami
Pesto z pažitky
Bohunka37 před 10 hodinami
Smetanovo-kokosová bublanina
Bohunka37 před 10 hodinami
Tvrdý sýr
Lenina 123 před 13 hodinami
Banánové vafle
amaliesediv před 14 hodinami
Pomazánka z cottage - výborná, zdravá a dietní
Lucie1001 před 15 hodinami
Svíčková na smetaně
Toby. před 15 hodinami
Vepřové bylinkové špízy
E. J. K. před 15 hodinami
Tématické fráze:
domácí pomerančová marmeláda,
pomerančová marmeláda se zázvorem,
pomerančový džem se zázvorem,
recept na pomerančovou marmeládu,
pomerančová marmeláda se zázvorem recept,
vánoční marmeláda,
marmeláda,
marmelády recepty,
pomerančový džem,
pomerančová marmeláda se zázvorem recepty,
anglická kuchařka,
pomerančová zavařenina,
recepty z pomerančů,
pomerančový džem recept,
skleničky na marmeládu,
recepty na marmelády,
recept na pomerancovou marmelada,
marmeláda recept,
domácí marmeláda z pomerančů,
pomeračová marmeláda
Suroviny:
cukr želírovací,
pomeranče
Komentáře (18)
K čemu se se dá kromě chleba s máslem ten džem ještě vhodně použit ,třeba k pečení ??? Jako náplň třeba do sušenek?
Ale jelikož jsou pomeranče v síti tak to není vidět jestli je tam i to bílé pod kurou.
Nikdy jsem zavařeninu z pomeranču neochutnala,natož vařila ,ale mám chuť to vyzkoušet.
tak se neptejte a vařte neděkuju doupě (nora)
Díky
Nora