Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sýrovo-lilkové špízy

Hodnocení receptu je 4,9 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 12 min Doba tepelné úpravy: 8 min

20 min (12 min příprava + 8 min tepelná úprava)

Sýrovo-lilkové špízy jsou skvělou volbou pro každého, kdo hledá lehký a chutný pokrm na grilu. Kombinace jemného sýra a šťavnatého lilku vytváří spojení chutí, která je ideální pro letní grilování. Tyto vegetariánské špízy jsou nejen zdravé a výživné, ale také se snadno připravují.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 073 kJ /
1 691 kcal
Bílkoviny90,15 g
Tuky105,06 g
Vláknina9,45 g
Cholesterol 315 mg
Sodík 5,37 g
Sůl13,38 g
Sacharidy91,39 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z lilku vytvoříme tenké plátky pomocí škrabky na zeleninu. Posolíme a necháme je vypotit. Krok 2: Do osušených plátků balíme kousky sýrů (máme-li plátky příliš úzké, použijeme dva vedle sebe a jejich středy překryjeme) a střídavě je spolu s kolečky rohlíků (nebo čtvrtinou plátku toustového chleba) potřenými strouhaným česnekem a olivami napichujeme na špízové jehly nebo dřevěné špejle s hrotem. Krok 3: Opékáme na rozehřátém olivovém oleji - olej nejprve dobře rozpálíme, ale po vložení špízů stáhneme teplotu, lilek bude potřebovat cca 8 minut pro tepelnou úpravu a neměl by se spálit.

TIP: Grilování zeleniny - nejlepší recepty

Zveřejněno 6. 9. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sýrovo-lilkové špízy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nrK5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sýrovo-lilkové špízy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nrK5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

To jsi mě potěšila, jen škoda, žes nefotila...:-)

Elizo, dneska proběhla variace na tvé téma ;-) sice byl vypuštěn lilek, ale pečivo a sýry byly zachovány a olivy nahradila anglická slanina :-D:-D:-D ale bylo to rychlé a výborné:yes::yes::yes: tak rychlé a výborné, že na fotky ani nedošlo:-8 tak snad příště, určitě nedělám naposledy:yes:+

:-O:yes::yes:

Nádhera :-) :yes: +6

Špízy jsou prostě špízy!:-p A s tolika dobrotama a s pečivem, které jsem napíchnout ještě nezkoušela, vypadá recept velmi lákavě.:-p Bodík!:yes:

Jani, sýry můžeš použít podle svého uvážení a chuti :-p. Dnes bych tak ráda použila jadel, ale neměla jsem ho. Recept jsem napsala tak, jak se realizoval v naší kuchyni, ale ohledně druhů sýrů nejsou žádná omezení, většina se jich stejně rozteče tak, jak se pohybuje pánví... Ty sýrové "opečánky" jsou na tom nejchutnější, i když je to celé tak :-! dobré. Tím nechci chválit sebe, ale chci se podělit o recept, který je opravdu :-p:-p:-p.

Elizo:-)ty fotky:-O,nádhera:yes::yes::yes:

Eli, moc ráda bych vyzkoušela tvůj receptík, lilek jsem dělala jednou a vůbec mne nesklamal, ale je tam i hermelín a ten je dost tučný. Třeba by to šlo s tvarůžkama, ty jsou skoro netučné;-):yes::yes:

Elizo, paráda!! :yes:+ 2.

Eli, Maris to řekla jasně .:yes::yes::yes:+

Elizo, nádhera :yes: - recept i fotky ;-), je to jasný +:-))

Tématické fráze:
tepelná úprava lilku, kuře s tvarůžkama, lilek špíz, recepty s tvarůžkama, špízy s lilkem, špízy lilek, lilek špízy, lilkové recepty, kuchyňská úprava lilku, lilek tepelná ůprava, u mě v kuchyni recepty lilkový tatarák, bezmasé recepty z lilku, bezmasé špízy, bezmasí špíz, chléb s tvarůžkama, nejlepší recept na palačinky, sekaná s tvarůžkama, tatarský špíz, tepelná úrpava lilku, špízy syrove

Suroviny:
lilek, olivy černé, sýr hermelín, sýr niva, sýr ementál, rohlík, česnek, sůl, olej olivový

Přidat fotografie receptu