 
	
		
Cikánská hovězí
Šťavnatou pečeni s tmavou omáčkou připravíme na cibulce a doplníme ji rajčaty a paprikou. Vaření si usnadníme použitím sterilovaného leča. Pokrm dobře ochutíme mletou paprikou a pepřem. Náš recept je jednoduchou klasikou na víkend, které k dokonalosti chybí už jen domácí knedlík nebo čerstvý chléb.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 484 kJ / 594 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 114,03 g | 
| Tuky | 7,57 g | 
| Vláknina | 7,05 g | 
| Cholesterol | 235 mg | 
| Sodík | 246 mg | 
| Sůl | 0,50 g | 
| Sacharidy | 15,05 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Cibuli nakrájíme na proužky a na rozpáleném oleji nebo tuku ji osmažíme dozlatova.
	Krok 2: Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a opékáme ho do tmavé barvy.
	Krok 3: Osolíme, opepříme, přisypeme kmín a sladkou papriku, promícháme, podlijeme vodou a dusíme téměř doměkka.
	Krok 4: Zeleninové lečo částečně přecedíme přes cedník, přidáme k masu a krátce povaříme.
	Krok 5: Zahustíme hladkou moukou, kterou jsme rozmíchali ve studené vodě. Ještě alespoň 20 minut provaříme na mírném ohni.
	Krok 6: Podáváme s houskovým knedlíkem nebo s čerstvým chlebem.
Zveřejněno 8. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Cikánská hovězí
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N942
Moje poznámka
					 
				
Cikánská hovězí
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N942
Nejnovější recepty
	
			 
	
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 2 hodinami
	
			 
	
Kuře na brusinkách
Přidáno před 4 hodinami
	
			 
	
	
Pizza s plněným okrajem
Přidáno před 8 hodinami
	
			 
	
Cibulačka s vínem
Přidáno před 15 hodinami
	
			 
	
Pikantní krémová dýňovka s mrkví a chilli
Přidáno před 19 hodinami
	
			 
	
Špagety s olivami a parmazánem
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
		
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Buchta bez vajec
DenaS před 19 minutami
	
			 
	
	
Mazanec
[email protected] před 54 minutami
	
			 
	
Langoše z kyšky
Ivetafrankova před 2 hodinami
	
			 
	
	
Kuře à la husa
Alesik před 2 hodinami
	
			 
	
Dršťková polévka z předvařených drštěk
milan.pohy před 2 hodinami
	
			 
	
	
Borůvkový koláč s tvarohem
soumar99 před 3 hodinami
	
			 
	
Mechové muffiny
[email protected] před 3 hodinami
	
			 
	
	
Fazolová polévka rychlá
Jirka33 před 3 hodinami
	
			 
	
Frankfurtská polévka s bramborami
Eva z HK před 3 hodinami
	
			 
	
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
Diesel před 5 hodinami
						Tématické fráze:
						
							cikánská omáčka, 
						
						
							cikánská hovězí pečeně, 
						
						
							cikánská omáčka s rýží, 
						
						
							cikánská hovězí pečeně recept, 
						
						
							cikánská hovězí, 
						
						
							cikánská hovězí omáčka, 
						
						
							cikánská pečeně, 
						
						
							cikánská omáčka z vepřového, 
						
						
							cikánská, 
						
						
							cikánská omáčka recept, 
						
						
							cikánská vepřová pečeně s rýži, 
						
						
							hovězí cikánská, 
						
						
							cikánská pečeně s vepřového masa, 
						
						
							cikanska pecene recept, 
						
						
							cikánská pečeně s rýží, 
						
						
							cikánská hovězí pečeně - recept, 
						
						
							cikánská pečeně z vepřového masa, 
						
						
							recept na cikánskou omáčku, 
						
						
							recept domácí cikánská omáčka, 
						
						
							cikánská hovězí s rýží
						
					
						Suroviny:
						
							hovězí zadní, 
						
						
							lečo, 
						
						
							cibule, 
						
						
							paprika sušená sladká, 
						
						
							kmín celý, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							olej
						
					
 
	 
 
 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
	 
 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
 
 
 
Komentáře (39)