Suroviny pro 5
5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 067 kJ / 733 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,73 g |
| Tuky | 69,67 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 125 mg |
| Sodík | 906 mg |
| Sůl | 2,25 g |
| Sacharidy | 15,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mírně naklepaká žebírka po stranách nařízneme. Na nakrájené rozpuštěné slanině orestujeme cibuli, přidáme a orestujeme maso (maso můžeme vytáhnout, já ho dám na stranu kastrolu). Přidáme protlak, krátce opečeme, přidáme papriku a podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Maso vytáhneme, šťávu zahustíme zásmažkou, dobře provaříme. Přilijeme kyselou smetanu, necháme projít varem a omáčku procedíme na maso. Přidáme kopr a krátce povaříme, aby se spojily chuti. Jako příloha můžou být brambory, rýže, těstoviny.
Zveřejněno 3. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lašské žebírko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mQA9
Moje poznámka
Lašské žebírko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mQA9
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 22 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 22 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 16 minutami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 46 minutami
Vrstvený salát
Haname před 2 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 3 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 6 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 6 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 6 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 6 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 7 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 7 hodinami
Tématické fráze:
lašské vepřové žebírko,
lašský kotlet,
vepřové žebírko lašské,
lašská kotleta,
lašský vepřový plátek,
vepřové žebírko,
lašská omáčka,
lašský plátek,
lašsky veprovy kotlet,
lašská vepřová pečeně,
lašská pečeně,
lašské maso,
lažské žebírko,
lašská vepřová kotleta,
lašské vepřové maso,
žebírko,
vepřový plátek lašský,
vepřové maso lašské,
kotleta po lašsku,
lašské kotlety
Suroviny:
kotleta vepřová,
sůl,
tuk,
slanina,
cibule,
paprika sušená sladká,
protlak,
smetana,
mouka hladká,
kopr sterilovaný,
vývar
Komentáře (3)