Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řecké patates

Kromě zážitků si vozíme z dovolených i recepty, které nám připomenou krásné chvíle i ochutnávání zahraničních specialit. I obyčejné brambory mohou pak být součástí lukulskych hodů. Vyzkoušejte řecké patatas, opravdu to stojí za to.

Hodnocení receptu je 5,0 (129×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 45 min

55 min (10 min příprava + 45 min tepelná úprava)

31. 10. 2009 14:45

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie828 kJ / 198 kcal
Bílkoviny5,95 g
Tuky2,43 g
Vláknina12,55 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 23 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy34,09 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tyhle brambory mi v Řecku tak moc chutnaly, že jsem si musela od domácího vyžebrat recept. Doporučuji vám je vyzkoušet, stojí opravdu za to a já osobně je budu dělat často!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Karofka

7. 9. 2017 00:27

Petr W.: Česnek se nespálí, protože marináda obsahuje tekutinu, která způsobí mírné dušení, to zabrání spálení.

Karofka

7. 9. 2017 00:22

Česnek se nespálí, protože marináda obsahuje citronovou šťávu, tedy tekutinu, která způsobí, že se brambory sice pečou, ale i zároveň trochu dusí. V případě obav je možné přidat 1lžíci vody a tím dušení podpořit. Nebude to vůbec poznat, ale česnek bude v pořádku.

Bibinka Bibinka

31. 7. 2017 09:40

Rusalka: Až jsou měkké a zlatavé jako na fotce, je potřeba na ně občas juknout a vidličkou vyzkoušet zda jsou už měkké;-)

Rusalka

31. 7. 2017 06:15

Jak dlouho maji byt brambory v troube? Dekuji :-Q

Bibinka Bibinka

11. 9. 2016 11:11

Milada V.: Miládko,jsem moc ráda, že se Patates u Vás tak osvědčilo, že recept přímo zdomácněl. Také je máme rádi a tak jsem si uvědomila, že už jsme je delší dobu neměli, tak dík za připomenutí.:yes:

Milada V.

11. 9. 2016 10:49

brambory jsou naprosto SKVĚLÉ, dělala jsem je už mnohokrát a získaly si celou naši rodinu i přátele, kteří je u nás ochutnali. Můžeme se po nich utlouct! Před pečením je ale trochu povařím. Díky za úžasný recept:-! :yes::yes::yes:

Bibinka Bibinka

26. 4. 2016 21:01

Petra: Petko, já už to ted dělám opravdu "baj oko"a.jestli bude méně, tak přidej a jestli bude víc, tak nakonec uliješ, z toho si nedělej hlavu;-), hlavně že ty brambory nasají ty chutě:yes: Přeji Dobrou chuť:-)

Petra

26. 4. 2016 19:44

Bibinka: Díky za odpověď :) Spíš mi jde o to, aby to bylo tak akorát okořeněné což máte odzkoušené... ;-)

Bibinka Bibinka

26. 4. 2016 15:35

Petra: Petro, já jsem je nevážila, ale do kila moc nescházelo, ty brambory je dobré promíchávat a pokud by marinády bylo málo, stačí přidělat od všeho jak je psáno a může se odhadnout množství od oka;-)

Petra

25. 4. 2016 21:15

Recept mě zaujal, ale píšete že množství brambor je podle strávníků, ale k tomu jsou ostatní ingredience v daném poměru. Kolik jste prosím dala těch brambor?

Bibinka Bibinka

13. 1. 2016 12:46

BronislavaP: Broňo, jsem ráda, že brambory chutnaly ;-):yes:

BronislavaP BronislavaP

13. 1. 2016 07:51

Příjemě jsme si pochutnali, brambůrky jsou dobré...:-))

Bibinka Bibinka

28. 6. 2015 15:02

Petr W.:Petře, je fajn, že jste je patates vyzkoušel, ale ještě česnek nikomu nezčernal, ty brambory jsou přece zalité tou marinádou. Nikdy se mi nestalo, že by se brambory či česnek spálily, 20 minut není zase tak dlouho. Samozřejmně, že pokud vám to vyhovuje takto, tak nic proti tomu nemám;-) Takto je to originál od řeckého kuchaře:yes:

Petr W.

28. 6. 2015 14:43

Tak jsem to zkusil a příště budu chytřejší.
Říkal jsem si, že mi na tom receptu něco nesedí...
Česnek do rozpálené trouby na 20 a více minut?
To není dobrý nápad. Česnek se spálí, zčerná a "provoní" vám celý byt.

Jinak je ta majda super, pečeným bramborám to dodá chuť.
Jen ten česnek ať raději zůstane v misce...

Nebo máte jinou zkušenost?

Bibinka Bibinka

28. 5. 2015 22:02

Ivana:Ivanko, nemáte zač, já jsem ráda, že chutnají:yes:

1 2 3 9

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: řecké recepty řecké brambory recept řecké brambory actifry recepty recke brambory v troube řecké recepty z mletého masa brambory na řecký způsob řecká kuchařka přílohy z brambor recepty actifry řecké pečené brambory řecké brambory bibinka řecké moučníky řecké pečené papriky recept na recke brambory řecké přílohy kuřecí maso na řecký způsob pečené brambory v troubě na rozmarýnu rychle řecké recepty priloha k lososu

Suroviny: brambory, citron, olej olivový, voda, paprika sušená sladká, česnek, rozmarýn, sůl, pažitka

TopRecepty.cz

Řecké patates

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D11B