Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těsto na perníčky

Medové perníčky různých tvarů a ozdobené bílkovou polevou nesmí na sváteční tabuli chybět. Při jejich pečení můžeme zapojit i ty nejmenší, kterým při jejich vykrajování budou zářit oči radostí.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby odležení

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby odležení)

4. 11. 2009 22:03

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie15 236 kJ / 3 641 kcal
Bílkoviny104,62 g
Tuky36,51 g
Vláknina21,10 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 3,69 g
Sůl0,76 g
Sacharidy713,05 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Toto je originální recept v časopise,který jsem si včera koupila-Knihovnička recepty (perníčky,medovníčky) http://www.e-knihovnicka.cz/

Dala jsem všechno do pekárny a krásně se to tam udělalo.

Nádherně se pracuje s těstem druhý den.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

janatka janatka

19. 12. 2013 21:00

Vydra:Tak já je mám upečené a krásně měkkoučké!!;-)

Vydra

18. 12. 2013 10:24

Takze letos opet tyto:)
K testu - ja mam vzdy problem to vubec zpracovat do koule ( v ruce), je to na zacatku desna drobenka, ale pak je to pekne tuzsi testo s leskem. Letos jsem nemela tekuty med, ale pastovany, to jsem si dala.
Po upeceni jsou krasne mekke, do hodiny jsou jak sutr a nejak se jim venku nechce zvlhnout . Asi na ne pustim pokojovy zvlhcovac :)

framax

12. 12. 2013 19:57

Tohle těsto jsem nezkoušel, ale mám rád perníky velmi tvrdé, spíše bych řekl "keksy". Nemáte nějaký recept ???
Jestli ano, prosím poslat na ok1dda@framax.cz
Díky předem všem.
Franta

janatka janatka

2. 12. 2013 01:03

renatica:Nevím kde byla chyba,ale snad ta mouka co jsi použila méně váže na sebe tuk??!!!Stačí přisypat trošku mouky,podle toho jak se to spojuje.Opět máme letos to samé těsto a dělané v ruce a vše dobré,povedlo se.Ono nesmíš moc dlouho s těmi rukama v těstě hníst, teplo z ruk to otepluje a ono se to zahřívá.;-):-)

renatica

29. 11. 2013 16:10

prosím vás kde jsem udělala chybu,..dala jsem všechno množství jako je v receptu,ale přijde mi to těsto strašně řídké. že bych to nměla málo propracovaný se mi nezdá :-( ale dělala jsem jen v ruce,prosím o radu ,..co nejrychleji ,. dala jsem ho do folie do ledničky snad trošku stuhne

janatka janatka

9. 12. 2012 11:16

Hera je pečení:-O :už jsi to vyzkoušel(a)???nepovedlo se ti to??přímo to je v časopise,který uvádím www.e-knihovnicka.cz/,pak dej vědět.

Hera je pečení

6. 12. 2012 22:18

sádlo??? blbost :-D

janatka janatka

7. 12. 2011 22:39

Vydra:jsem ráda,že dopadly dobře!!:-K

Vydra

30. 11. 2011 22:21

Konečně nemám perníčky po upečení jak šutr. :-)
Za týden podrobím testu polevu.

janatka janatka

16. 11. 2011 12:01

hanahcotton::-Kvůbec mi nevadí reakce na odpovědi a úplně s tebou souhlasím!!!

hanahcotton hanahcotton

15. 11. 2011 19:29

Martina:Martino koření do perníku a prášek do perníku není totéž ;-)Takže pokud je v receptu koření do perníku, tak tam opravdu patří koření;-)Na vyskočení už tam je soda, takže prášek do perníku by z toho mohl udělat pěkně nevzhledné tvary ;-)

Doufám, že autorce nevadí, že jsem odpověděla na otázku :-K

Martina

15. 11. 2011 17:41

ahojky muzu misto pernikoveho koreni dat prasek do perniku?

zoubek

12. 12. 2009 22:05

tak nevím co jsem udělala špatně ale mě to v pekárně vůbec nešlo zadělat musela jsem ho hodit na vál a přidat mlíko a heru...

janatka janatka

9. 11. 2009 13:25

mirca75:::Jsou pevné a nejsou ostré jako jiné,myslím si ,že už mi to vydží na pořád,nojo ti chlapi,ale pak když mají něco na stole dobrého ,tak to neremcají,viď????Manžel mi naštěstí do toho nemluví.Kuchyň je prý moje království.:-))Jana Remková:::to je fajn to slyšet ,je to pěkné ,když se to uchytí jen takových více receptů,viď??Po internetu se jich najde ,já jinde snad už ani nehladám a tady se mi líbí hlavně ,že je to krásně popsané a vyfocené,jak to vypadá ,vdyžť i oči jedí,:-)nemám pravdu???Přidám fotku jak děcka zdobily perníkovou chaloupku,je to už z těch formiček co jsem si objednala.

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 11. 2009 18:51

Tak Iveto, už jsem si všimla, že i tento tvůj recept někdo vložil do WORDU a už běží po internetu, jako moje chlebové placky. Gratuluji!;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: těsto na perníky recept na perníkové těsto perníčkové těsto perníkové těsto vykrajovátka na perničky knihovnička recepty perníčky perníčková poleva perníky těsto formičky na perníčky testo na vanocni pernik pernicky a medovnicky perníkové těsto recept těsto na perníčky v pekárně těsto na vánoční perníky česke formičky vykrajovátka perníková chaloupka zdobení vánočních perníčků vánoční perníčky recept vykrajovačky na perníčky knihovnicka recepty pernicky a medovnicky

Suroviny: mouka hladká výběrová, cukr moučkový, med, sádlo, vejce, skořice, soda jedlá, prášek do perníku, bílek, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Těsto na perníčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E80K