Suroviny pro 15
15
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 169 kJ / 279 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,90 g |
Tuky | 0,84 g |
Vláknina | 21,05 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,64 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 58,50 g |
Postup přípravy
Pro ty, co mají systém Bio Vac nebo Vacsy: Nádobu uzavřeme a odsajeme vzduch. Opakujeme 3x. Odsátí vzduchu rozšíří póry v mase a lépe se proleží. Stačí 4 hodiny. Samozřejmě jde dělat i klasicky, musí se však čekat 5-7 dní.
Zveřejněno 15. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Západočeské utopenečky dle Jarouše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lxVM
Moje poznámka
Západočeské utopenečky dle Jarouše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lxVM
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 1 hodinou
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 16 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 18 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 19 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Honzovy kynuté buchty
Ellen1 před 12 minutami
Zelná polévka
Kajkajak před 48 minutami
Dršťková polévka I
Ellen1 před 1 hodinou
Residential Properties
ResidentialProperties před 1 hodinou
Katův šleh po mém
Adams-alena před 1 hodinou
Zapečený sýrový květák
BabiEva před 1 hodinou
Pomazánka z krabích tyčinek 2
Sahula před 1 hodinou
Salát z krabích tyčinek
Sahula před 1 hodinou
Surimi salát
Sahula před 2 hodinami
Kedlubny s uzenými kuřecími stehny
Sahula před 2 hodinami
Tématické fráze:
utopenci od jarouše recept,
západočeská kuchyně,
utopenci od jarouse,
utopenci s cerstvým zelím,
utopenecky salát,
vacsy,
klatovský deník,
vacsy utopenci,
vacsy system,
děláme utopence,
utopenci worcestr,
staroplzenecky utopenec,
klatovský deník recepty,
vacsy recepty,
zapadoceska kuchařka,
nakladani masa ve vakuu,
utopenecký salát recept,
recept utopenci od jarouše,
nakladani utopencu,
bio vac
Suroviny:
špekáček,
cibule,
ocet,
voda,
koření nové koření,
pepř,
koření hřebíček,
bobkový list,
koření country,
cukr
Komentáře (18)
jestli můžu přidat taky receptík - kdo chce, ten si ho opíše, já fotku nemám takže:
finta spočívá v naříznutí špekáčku - nařízneme podélně tak, abychom získali plát jako na ptáčky. Takto naříznutý přidržíme a potřebe feferonkovou pastou. přidáme cibuli a držení uvolníme. Špekáček se sroluje a náplň zůstane uvnitř.
Klademe do sklenice, prokládáma nakrouhaným čerstvým zelím, paprikou, cibulí a prosypeme celým pepřem. Nesolit (pasta je slaná) vše pak zalijeme nálevem DEKO a nejmíň týden uležet.
tento recept vyhrál taky v soutěži - jmenuje se Staroplzenecký utopenec, autora bohužel už nevím a recept byl uveden v Klatovském deníku