Postup přípravy
Krok 1: Kapří vnitřnosti rozebereme.
Krok 2: Nejdříve opatrně odstraníme žluč a pak střívko.
Krok 3: Dále odstraníme tuk (světlé části) a můžeme vnitřnosti rozebrat na menší části, které vložíme na 20 minut do studené slané vody.
Krok 4: Vodu slijeme a můžeme ještě jednou nebo dvakrát opakovat.
Krok 5: Na pánvi vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, na chvíli odstavíme, přidáme rozmarýn, tymián, mateřídkoušku, necháme rozvonět, dáme zpět na "plamen", přidáme najemno nakrájenou cibuli, dosklovata orestujeme a vložíme nakrájené vnitřnosti (velikost cca 2cm).
Krok 6: Posypeme kořením pěti vůní a zarestujeme.
Krok 7: Na zahuštění si připravíme do hrníčku bílé víno v poměru s vodou 1:1, citrónovou šťávu, čerstvě umletý bílý pepř, Solamyl, zastřikneme javorovým sirupem, promícháme a vlijeme k orestovaným vnitřnostem.
Krok 8: Promícháme, necháme zesklovatět, dochutíme a podáváme s kvalitním pečivem.
Zveřejněno 24. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Voňavé kapří překvapení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BNjN
Moje poznámka
Voňavé kapří překvapení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BNjN
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 5 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 8 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 11 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 16 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 18 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhový rybízový koláč
upavla před 5 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 6 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 9 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 9 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 10 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 11 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 11 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 13 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 14 hodinami
Tématické fráze:
prasklá žluč u kapra,
kapr prasklá žluč,
kapří vnitřnosti,
prasklá žluč,
prasklá žluč u ryby,
kapří žluč,
jak na prasklou žluč,
praskla rybi žluč,
žluč u kapra,
jak na prasklou žluč u kapra,
prasklá kapří žluč,
co s prasklou žlučí,
kapr žluč,
kapří vnitřnosti recept,
co s prasklou žlučí u kapra,
kapří polévka,
kapří vnitřnosti recepty,
prasklá žluč na kaprovi,
kapr a zluc,
žluč prasklá kapr
Suroviny:
vnitřnosti kapří,
slanina gazdovská,
cibule,
víno bílé,
voda,
citron,
sůl,
pepř bílý mletý,
solamyl,
rozmarýn,
tymián,
mateřídouška,
koření pěti vůní,
sirup javorový
Komentáře (3)