Boršč z Arbatu
Výrobě této tradiční ukrajinské pochoutky je zapotřebí věnovat mnoho času, ale nikdo nebude litovat, protože je zkrátka vynikající. Doporučujeme uvařit této polévky větší množství, aby vám nepochybělo.
Suroviny pro 10 porcí
10porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 129 kJ / 2 899 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 184,10 g |
Tuky | 157,20 g |
Vláknina | 49,92 g |
Cholesterol | 579 mg |
Sodík | 3,06 g |
Sůl | 7,34 g |
Sacharidy | 163,13 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 13. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Boršč z Arbatu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DPox
Moje poznámka
Boršč z Arbatu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DPox
Nejnovější recepty
Gravlax vejce
Přidáno před 2 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 12 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 17 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 17 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí větrníky
Nanina před 1 hodinou
Litý perník
Lenka Sedlackova před 2 hodinami
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 3 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 3 hodinami
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 3 hodinami
Rajská omáčka
Nikki1 před 3 hodinami
Čočka na kyselo
ivankavlastik77 před 4 hodinami
Banánová bábovka
Weer8 před 4 hodinami
Pomazánka z vepřové konzervy
RabaRoman před 5 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hahan před 5 hodinami
Tématické fráze:
arbat praha,
boršč,
pirožky ze slovanského domu,
arbat na příkopech,
boršč recept,
borč-polévka,
boršč z vepřového masa,
arbat hranolky,
top recepty boršč,
boršč bez masa,
nejlepsi borsc,
restaurace arbat,
arbat,
arbat v praze,
restaurace arbat praha,
boršč v jednom hrnci,
boršč ze tří druhů masa,
boršč v praze,
hranolky z arbatu,
borst
Suroviny:
přední hovězí,
plec vepřová,
kýta vepřová,
špek,
kost hovězí,
cibule,
řepa červená,
zelí bílé,
mrkev,
petržel,
celer,
rajče cherry,
protlak rajčatový,
smetana ke šlehání,
mouka hladká,
máslo,
koření nové koření,
bobkový list,
cukr,
ocet,
šťáva citronová,
pepř mletý,
sůl,
smetana zakysaná,
kopr
Komentáře (89)
hosta:
Ahoj, já teď opravdu nevím kam a komu poslat komentář k bořšči.Ale já jsem pamětník. Ta restaurace,o které tu teď tolik diskutujete se v letech 1968-19.. jmenovala Restaurace Moskva,sídlila na Příkopech tam co bývalo kino Sevastopol.Nyní Brodway. Žádný Arbat. To přišlo opravdu až později v 90. letech.Chodila jsem naproti do školy SPŠE Na Příkopě 16 v letech 1968 ap. do Moskvy jak se jí tenkrát říkalo, jsme opravdu chodili na ten bořšč. Stál 5 Kč. V životě už nikdy jsem lepší a poctivější bořšč nejedla.Takže původně žádný Arbat.