Silný vývar z opečených vepřových kostí
Pečeme-li vepřové s kostí, např.: koleno, bůček nebo žebra, tak zbylé kosti a kůže nevyhazujeme, ale použijeme k přípravě silného, koncentrovaného vývaru. Je méně známým druhem vývaru, ale určitě ne méně chutným.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 043 kJ / 249 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,68 g |
Tuky | 1,55 g |
Vláknina | 29,36 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 340 mg |
Sůl | 0,64 g |
Sacharidy | 38,42 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 13. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Silný vývar z opečených vepřových kostí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NEA6
Moje poznámka
Silný vývar z opečených vepřových kostí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NEA6
Nejnovější recepty
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno před 11 hodinami
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 18 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno před 18 hodinami
Slávky na asijský způsob
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Kdyzjehlad před 30 minutami
Ovesné placičky s brokolicí
Brumaire před 6 hodinami
Sirup z kopřiv
Sarka3 před 8 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Gourmandise před 8 hodinami
Domácí krtkův dort
Ivinaa před 8 hodinami
Kedlubny do mrazáku
Merylas před 10 hodinami
Nadýchaný perník
ferda30 před 11 hodinami
Masopustní šišky (univerzální těsto na koblihy, vdolky a šišky)
Danniel před 13 hodinami
Krůtí kousky s mrkví a žampiony
Ivca14 před 13 hodinami
Staročeské plátky podlévané pivem
Ivca14 před 13 hodinami
Tématické fráze:
vepřový vývar,
vývar z kostí,
hovězí vývar z kosti,
vývar z vepřových kostí,
silný vývar,
vepřový vývar z kostí,
pečené vepřové kosti,
vepřový vývar s kosti,
dobrý vývar z vepřových kostí,
vyvar z veprove kosti,
polévka z pečených kostí,
rajče do vývaru,
vepřový vývar recept,
silný hovězí vývar,
silný hovězí vývar recept,
kuřecí vývar z kostí,
vývar z vepřových žeber,
recept hovězí vývar z kostí,
vyvar s kosti,
pečené hovězí kosti
Suroviny:
kosti vepřové,
kůže vepřová,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
rajče,
česnek,
pórek,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
libeček,
petrželka,
pažitka,
sůl,
voda,
zelenina čerstvá,
kedlubna,
ředkvičky,
kapusta
Komentáře (29)
Pokud se mi poštěstí koupit cca 4-5kg hovězích kostí, postupuji stejně, ale nakonec vývar zachladím, z vrchu seberu lůj ze kterého si usmažím lojovou jíšku, která je velmi chutná na zahuštění omáček a bramboračky.
Rajče v polévce funguje jako přírodní glutasol.Vytáhne zdůrazní chuť masa či kostí ve vývaru.Dávám do každého vývaru,vždy jej vylepší.
Eli, u Tebe už taky nazrál čas na zakoupení PH
Právě si jdu dělat základ z pečených kostí dle Elizy a bude se pomalit...
Je fajn, že jsi sem Eliz recept vložila, já si tisknu do svého sešitu receptů