Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněná focaccia

Pečivem typickým pro prosluněnou Itálii je focaccia. Toto domácí pečivo můžeme upéct z kynutého těsta, z jehož přípravou nám může pomoci i domácí pekárna. Těsto pak naplníme mozzarellou, rajčátky, gorgonzolou či špenátem a máme skvělou svačinu či večeři.

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Snadný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 20 min

140 min (120 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 891 kJ /
2 125 kcal
Bílkoviny60,50 g
Tuky41,85 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 27 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy367,57 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze surovin na těsto vypracujeme ručně nebo za pomoci domácí pekárny hladké měkké těsto, které necháme vykynout. Krok 2: Vykynuté jej rozdělíme na dvě části. Jednu dáme stranou, druhou vyválíme na ovál. Troubu zapneme na 200 °C. Krok 3: Polovinu vyváleného libovolnou těsta poklademe náplní, přiklopíme druhou půlkou těsta, čímž vznikne kapsa. Stejně naložíme i s odloženou částí těsta. Pořádně přimáčkneme okraje a necháme aspoň 20 minut nakynout. Krok 4: Pak prsty uděláme do těsta důlky, nakapeme do nich olej (třeba i ten z rajčat) a povrch ozdobíme hrubou solí a rozmarýnem. Krok 5: Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C do zrůžovění. Krájíme jako koláč na díly.

TIP: Italská kuchyně

Zveřejněno 21. 2. 2010

Poznámka autorky zizala

Zdroj: kniha Chléb připravený ručně nebo v domácí pekárně, upraveno.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná focaccia

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NOxD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná focaccia

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NOxD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (17)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Luxus, po kterém se jen zaprášilo! Náplň - sušená rajčátka vlastní výroby, plísňový sýr, bazalka, posypáno kari bylinkou smilem. Zítra opět peču! <3:yes:

sunnydog: Mám radost, že chutnalo, děkuji :-K

Musim pochvalit, je to vyborne.
Delala jsem variantu s gorgonzolou a spenatem a druhou s mozzarellou a pestem z medvediho cesneku.
Opet recept, ktery nezklamal, dekuji:yes:.

chocolate: Já děkuju za vyzkoušení a pochvalu :-K:-K Mám radost, že jsi spokojená a že chutnalo :-*

misza: Jéé, Míšo, to mám radost :-)):-8 Mockrát děkuju za vyzkoušení a krásnou fotku :yes::-K:-K

Zizalo, děkuji za prima inspiraci:-) Bylo to výborné. Náplň jsem udělala orestovanou hlívu s cibulí, bazalkou, nivou, rajčaty a mozzarellou. Posílám bodíka a přidávám foto.:yes:

Teda Jarko, během chvilky tu vidím 5 receptů od tebe a jeden lepší než druhý. Super!!:yes:7.

Obě náplně jsou úžasné (a doufám, že i těsto), takže je co nejdříve zrealizuje současně...:yes::-p

Asi bych měla dilema vybrát si jen jednu náplň;-):-p:yes:

Já chci obě náplně :-D:-p:yes::yes:

No, nám víc chutnala ta s rajčaty ;-):-8:-p

žížalko, já obě:-p - ukládám a +:yes::-)

žížalko:yes:, já bych si nabídla tu gorgonzolovou:-8

michsamant 21. 2. 2010 18:05
:yes::yes:

Tématické fráze:
foccacia, foccacia recept, plnena foccacia, recept foccacia, recepty foccacia, recept na foccacia, foccacio, foccacia plněná, focacia, focacia recept, recepty na foccacio, fokacia, fokaccia, plnena focacia, fokaccia recepty, recept na foccacio, fokaccio, fucacio, focacio, fokacia recept

Suroviny:
voda, olej olivový, sůl, mouka hladká, droždí sušené, gorgonzola, sýr mozzarella, špenátové listy, rajče sušené, bazalka čerstvá, sýr mozzarella, olej olivový, sůl hrubá, rozmarýn čerstvý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu