Grahamový kváskový chléb
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 9 450 kJ / 2 259 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,23 g |
Tuky | 33,48 g |
Vláknina | 22,94 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,51 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 407,63 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Díky kombinaci kvásku a kvasnic a přítomnosti solamylu kyne dobře i bez cukru.
Nemáme-li k dispozici žitný kvásek, lze jej nahradit polovinou množství vody a polovinou celozrnné žitné či jiné mouky, kvasnic pak raději 10 až 12 g (žitná mouka kyne hůře než pšeničná).
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 3. 2010 09:46
15. 3. 2010 01:05
14. 3. 2010 10:56
Všem děkuji za uznání. Pekárnu mám teprve od posledních Vánoc, stále se učím. Průběžně jsem začala používat kromě semínek, která miluje moje dcera, třeba vločky (hodí se na zahuštění řidšího těsta), otruby a syrovátku (pro zdraví) nebo naposledy solamyl - prý zlepšuje kynutí.
13. 3. 2010 12:30
13. 3. 2010 12:25
13. 3. 2010 11:17
13. 3. 2010 11:03
13. 3. 2010 10:08
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rohlíkové křupky
Přidáno před 42 minutami
Květáková fritáta
Přidáno před 50 minutami
Krůtí kapsy se špenátem a goudou
Přidáno před 1 hodinou
Hemenex v toustu
Přidáno před 2 hodinami
Smažená rýže se zeleninou bez masa
Přidáno před 3 hodinami
Croissanty s Nutellou
Přidáno 16. 4. 2024 09:10
Právě bylo uvařeno:
Přírodní vepřový řízek
NikoletWi uvařila před 51 sekundami
Polévka z ovesných vloček a zeleniny
Fofa. uvařila před 2 hodinami
Hrnkový koláč s tvarohem, povidly a drobenkou
Fofa. uvařila před 2 hodinami
Polévka s kapustičkami, pórkem a vejci
milan.pohy uvařila před 3 hodinami
Rychlá tvarohová buchta hrnková
Karinsamik uvařil před 11 hodinami
Pohanka s listovým špenátem
sabatova.daniela@tiscali.cz uvařila před 13 hodinami
Dušená mrkev
Paulika uvařila před 13 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
Bretik uvařila před 14 hodinami
Skořicové sušenky II.
pechulike uvařila před 15 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
LUKES uvařil před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vyzkoušeli jsme, jak nejlépe skladovat chleba: Vyhrály dvě metody našich babiček, i po týdnu byl bochník dobrý
Jak udělat z libečku „maggi“? Kromě svazku aromatické bylinky stačí jen voda, sůl a olej a postup, který zvládne každý
Granátové jablko, ovoce lásky: Jak na jeho vyloupání a nejrůznější využití v kuchyni
Další recepty
Tématické fráze: grahamový chléb grahamový chleba grahamovy chleb recept recept na grahamový chleba grahamův chléb recept na grahamový chléb grahamový chleba recept recept grahamový chleba grahamový chléb z domácí pekárny recept grahamový chleb grahamová mouka recept na kváskový chléb z pekárny grahamový chléb z kvásku domácí pekárny grahamův chleba chléb z grahamové mouky chléb kváskový chleba-recept grahamovy chlieb kváskový chléb z domácí pekárny kváskový celozrnný chléb recept
Suroviny: kvas žitný, voda, mouka grahamová, mouka hladká, olej, sůl, kmín celý, kvasnice, solamyl
Grahamový kváskový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BrOn
8 názorů