Moje červená řepa
Červená řepa je opravdu zdraví prospěšná zelenina, bohatá na spoustu vitamínů a minerálních látek. Červená řepa ve sladkokyselém nálevu je skvělou přílohou k pečenému masu. Nálev můžete použít i na hrášek, fazolové lusky či kopr.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 681 kJ / 2 792 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,00 g |
Tuky | 10,00 g |
Vláknina | 85,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 42,27 g |
Sůl | 105,00 g |
Sacharidy | 568,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Řepu umyjeme, naskládáme do hrnce, zalijeme vodou a dáme vařit do poloměkka.
Krok 2: Uvařenou řepu oloupeme a na robotu nastrouháme na plátky nebo nakrájíme na kostičky.
Krok 3: Vodu, cukr, sladidlo a Deko povaříme asi 1 minutu. Přidáme ocet, ještě asi další 2 minuty povaříme a nálev scedíme.
Krok 4: Řepu plníme do vysterilizovaných sklenic do 3/4 a zalijeme svařeným nálevem.
Krok 5: Vidličkou promícháme, nálev se musí dostat až na dno sklenice. Do každé sklenice dáme nahoru 4 fenyklová semínka.
Krok 6: Sklenicím otřeme hrdla, zavíčkujeme je a řepu sterilujeme 10-15 minut od bodu varu, aby chytlo víčko.
Zveřejněno 31. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moje červená řepa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pZqy
Moje poznámka
Moje červená řepa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pZqy
Nejnovější recepty
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 45 minutami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 3 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 3 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 3 hodinami
Bramborovo-cuketový bramborák plněný hermelínem
Přidáno před 4 hodinami
Rajčatový salát se šunkovým salámem a Camembertem
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 2 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 3 hodinami
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 3 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
ilonkakulisek před 3 hodinami
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 4 hodinami
Brokolice s Nivou
Dede. před 4 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
slunecnice666 před 5 hodinami
Buřtguláš
Rosiwannabe před 5 hodinami
Mirabelková marmeláda
vojfrancezska před 7 hodinami
Mirabelkový sirup
vojfrancezska před 7 hodinami
Tématické fráze:
červená řepa nejlepší recepty,
sterilovaná červená řepa recepty,
červená řepa,
nejlepší nálev na červenou řepu,
červená řepa recepty,
konzervace červené řepy,
sterilovaná červená řepa,
sterilování červené řepy,
nejlepší recepty z červené řepy.,
červená řepa recept,
červená řepa konzervace,
červená řepa sterilovaná,
řepa červená zavařování nálev,
nálev na červenou řepu,
sterilovaná řepa,
zavarujeme cervenou repu,
červená řepa nálev,
recept na sterilovanou červenou řepu,
nalev na zavarovani cervene repy,
jak zavařovat červenou řepu
Suroviny:
řepa červená,
voda,
cukr krystal,
ocet,
deko,
sladidlo umělé,
semínka fenyklová
Komentáře (22)
Pište na nikal@atlas.cz
Děkuji
Iva (ner.) myslím že by se to dalo udělat s houbami a sterilovat.Já bych dala míň octu a o trochu víc cukru aby to bylo sladké.Takový recept jak píšeš jsem nikdy nikde nečetla.Ale na té svatbě mohl být udělaný salát bez sterilování smíchaný s houbami
moje dcera na svatbě ochutnala červenou řepu s houbami, prý to ale nebylo kyselé, spíš jako salát - nevím. Vzhledem k tomu, že hříbků je plný les, sedím na netu a hledám něco podobného. Pokud někdo víte - ozvěte se