Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta

Věnečky z odpalovaného těsta patří mezi klasiku českých cukráren a vždy nás vrací zpět do dětství. Tyto věnečky jsou nadýchané a naplněné pudinkovým krémem. Na závěr je můžeme ozdobit tradiční bílou polevou, ale slušet jim bude i poprašek cukru.

Hodnocení receptu je 4,9 (149×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby chladnutí

85 min (60 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby chladnutí)

8. 5. 2010 15:52

Suroviny pro 22 kusů

22 kusů

Nutriční hodnoty

Energie17 701 kJ / 4 231 kcal
Bílkoviny74,49 g
Tuky326,98 g
Vláknina6,80 g
Cholesterol 1,96 g
Sodík 1,01 g
Sůl2,34 g
Sacharidy244,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

issa88

28. 10. 2010 14:11

moc dobré dávám bodík:-)

DeniskaB

28. 10. 2010 13:59

tak až po přečtení komentářu mi došlo, v čem byl můj problém... Už v hrnci jsem těsto brzy přestala vařit. Takže to mám řídké, a protože jsem dělala dvojtou dávku, tak jsem to prostě zkusila a jsem zvědavá, co to udělá v troubě. Snad se to příště povede:) Na nové těsto nemám ingredience:( Jsem trdlo, ale než se vdám..:-)

Ijanka Ijanka

31. 8. 2010 11:35

Recept je perfektní....poprvé dělám věnečky a ještě se povedou:-):-):-) no co víc si přát :-K děkuji a posílám bodík :-)):-)):-)):yes:

meya.z

11. 8. 2010 16:25

Indulina28, opravdu nevím, proč se nezvednou. Musíš mít dobře vyhřátou troubu a neotvírat ze začátku. Musíš dodržet přesně ingredience, jinak fakt nevím, já dělám tak jak píšu v receptu a v postupu a zatím se vždy zdařily. Tak hodně štěstí:yes:

indulina28 indulina28

11. 8. 2010 04:51

AHOJ CHTELA BYCH SE ZEPTAT,JA KDYZ JE DELAM TAK MI MOC NENASKOCI A JSOU SPISE MEKKE A NE TAK JAK MAJI BYT NEVIM CIM TO JE ,KAMOSKA MI PORADILA DAT TAM TROCHU PRASKU DO PECIVA ALE TO NEPOMOHLO MUZES MI PROSIM PORADIT DIKY JSME MIMO CR A PECU SI VSECHNO SAMA A TAK JE TO DOST OPTIZNY JINAK BYCH SI ZASLA DO KAUFLANDU A KOUPILA V KRABICI JAKO DRIV :-)

meya.z

7. 8. 2010 21:17

Kamila, na tento recept opravdu není potřeba více mouky:-). Musíš mít dobře předehřátou troubu, ale pokud se ti zdařily, když jsi přidala mouku, blahopřeju.:yes:

Kamila

7. 8. 2010 21:09

Mnohokrát děkuji za reakce.:-) Nakonec jsem zkusila recept s 20 dkg polohrubé mouky a celkem se zdařilo.:-)Připadá mi totiž té mouky na čtyři vajíčka hrozně málo.
Krém jsem zkusila žloutkový od verku, ale dost mi zhrudkovatěl. Jsem trošičku nešikovný začátečník, ale baví mě to, tak snad to hned nevzdám. Nemáte s tímto krémem někdo zkušenosti. Děkuji.

Libuše

7. 8. 2010 14:43

Určitě jste použila mouku noe z kauflandu. Tou se to nikdy nepodaři.Mně se to taky stalo .

janana

6. 8. 2010 21:41

Kamilo, napadlo mě ještě, jestli jsi směs v hrnci nechala pořádně zhoustnout, musí se míchat na ohni až se udělá hrouda, která se nechytá stěn hrnce - odpaluje od stěn. Ani pečení není pro začátečnici jednoduché ;-). Nejlepší je okouknout postup u někoho kdo má zkušenost :-O:-)

meya.z

6. 8. 2010 21:39

Kamila, u tohoto receptu musíš opravdu vše přesně, voda, máslo, mouka, jinak se nezdaří a až ti hmota vychladne, pak zašleháš mixérem vejce, tak snad se příště podaří. Hodně štěstí :-)

Kamila

6. 8. 2010 18:10

Tak to fakt nevím. Vody jsem určitě dávala 250 ml a mouku jsem také vážila přesně na 125g. Vejce jsem sice vyšlehávala ručně, ale to by snad vadit nemělo. Ale i tak děkuji.

isindy isindy

6. 8. 2010 17:51

Kamilo, je jediné vysvětlení - buď jsi dala víc vody, nebo méně mouky...stačí je špatně kouknout na odměrku a průšvih je hotový :-( já jsem podle tohoto receptu dělala také a byly výborné, krásně se tvarovaly...:yes:

Kamila

6. 8. 2010 17:45

Tak jsem také zkusila před chviličkou tento recept a jsem kuchařinka začátečnice, takže se mi to, bohužel, nezdařilo. Těsto bylo strašně řídké, takže vytvořit kolečka opravdu nebylo možné. V čem jsem udělala chybu, poradíte mi, prosím, někdo?;-(Děkuji.

meya.z

21. 5. 2010 06:51

Verku, krém bude určitě dobrý, ten někdy vyzkouším:yes:

verku

20. 5. 2010 17:26

věnečky děláme každé vánoce a vždy zmizí jako první. Děláme ale jiný krém, který mi chutná ještě více. Dovolím si ho napsat. Do kastrolu dáme 1/4 l mléka, 4 žloutky, 3dkg škrobové moučky, 8dkg moučkového cukru a 1 vanilkový cukr, dáme vařit a za stálého míchání vaříme až do zhoustnutí. Dáme vychladnout a poté vmícháme celé máslo a rum podle chuti. :-D

1 15 16 17 18 19 20

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: věnečky z odpalovaného těsta odpalované těsto odpalované těsto na věnečky venecky odpalované věnečky věnečky z odpalovaného těsta, které se vždy povedou věnečky recept recept na věnečky z odpalovaneho těsta žloutkové věnečky z odpalovaného těsta kluci v akci žloutkové věnečky venecky z odpal.testa nejlepší odpalované věnečky recept na věnečky věnečky z odpalovaného domácí mini věnečky odpalované těsto věnečky vetrniky z odpalovaneho testa mini věnečky odpalované těsto recept pečení věnečků

Suroviny: voda, máslo, sůl, mouka polohrubá, vejce, mléko, pudink vanilkový, cukr moučkový, máslo, rum

TopRecepty.cz

Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w0Xg