Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ledvinky na kapii a kaparech

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Mirabelka

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 924 kJ /
460 kcal
Bílkoviny2,72 g
Tuky44,91 g
Vláknina4,85 g
Cholesterol 41 mg
Sodík 382 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy9,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na sádle osmažíme cibuli, kterou jsme nakrájeli na půlkolečka. Já mám ráda v pokrmu z ledvinek výraznou cibulku, takže ji vypeču do karamelova. Cibulku pak z tuku vyberu a dám stranou. Na silně rozpálené sádlo po cibulce vložím na lístečky nakrájené ledvinky a zprudka opékáme. Krok 2: Přidáme pepř, větší špetku kmínu a špetku granulovaného česneku. Necháme "připražit", až se kmín rozvoní, tak asi 10-15 minut. Přidáme předem osmaženou cibulku. Krok 3: Lehce zaprášíme lžičkou hladké mouky a necháme krátce zasmažit. Pak podlijeme cca hrnkem vody, záleží, kolik chceme mít sosu. Krok 4: Lehce provaříme cca 20 minut. Před koncem varu vložíme na proužky nakrájenou sterilovanou červenou kapii a asi 3 lžičky kaparů. Můžeme zakápnout pár kapkami tmavé sojové omáčky pro tmavší barvu sosu. Krok 5: Pro chuť přidávám i lžíci kyselého láku z kapie, ale nemusí být. Pokrm dělám v litinovém kastrolu, který nechám hodně rozpálit, lze použít i hlubší pánev nebo wok.

Zveřejněno 19. 5. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ledvinky na kapii a kaparech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RPYw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ledvinky na kapii a kaparech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RPYw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Díky Mirabelko, tvůj svítek mě nijak nepohoršil, ale s mým receptem opravdu neměl nic společného (viz aktuální foto) :).

Cathleen, problém je v tom, že Mirabelka můj svítek vůbec nezkusila. Jen k němu vložila fotku toho, čemu říká svítek ona, a co bohužel připravuje podle úplně jiného receptu :(.
Výsledek: na fotce je něco, co podle mého receptu v životě neupečeš. To je myslím nefér přístup nejen vůči autorovi receptu, ale i vůči těm, kteří ho budou zkoušet.

Opravdu jsem netušila, že se najdou lidé, kteří recept sotva zběžně prohlédnou a už k němu s klidným srdcem vkládají fotku něčeho, co se náhodou jmenuje stejně. Ale máš pravdu, byla to moje chyba, když příště nebudu mít k receptu i fotku, nebudu ho vkládat.

Dnes mi vyměnili porouchaný router, tak jsem tu nebyla. Fotku už jsem smazala. Už je všechno OK?;-)
Promiň, že tě můj svítek pohoršil, už to neudělám.

Klarisko, tomu, že se ti fotka u tvého receptu nelíbí, můžeš předejít tím, že svůj recept vložíš i s fotem. Tady je to běžné, že přidáváme fotky k cizím receptům - a autoři receptů jsou za ně vděční, protože to znamená, že jejich recept zkusil i někdo jiný.
Pokud cizí fotky u svého receptu nechceš, písni si toto do Poznámky velkým písmem, ale......budeš tady asi jediná a tím i dost vyčnívat.

Mirabelko, smaž prosím svou fotku u mého receptu. Vůbec neodpovídá tomu, jak má Maminčin svítek vypadat.

Pardon, že píšu sem, ale na mé vzkazy ani na poznámku v komentářích u svítku nereaguješ.

Používám občas i granulovaný česnek a ikdyž dávám přednost čerstvému, je možné, že v tomto jídle je pro chuť vhodnější granulovaný. Chce to jen vyzkoušet;-) Recept se mi líbí.:yes:+4.

Jo čerstvý česnek a vůbec to nevypadá špatně :-p:-p:yes:

V pořádku, česnek jak má kdo rád. My jsme taky "kaprlatoví". Ono to krásně ochutí omáčku.
Díky za bod.

Já bych dala taky čerstvý česnek, jsou tam i moje oblíbené kapary, posílám +:-p:yes:

Já ledvinky vařím moc ráda a klidně bych dala i čerstvý česnek, on varem stratí sílu, takže tu chuť jen příjemně doplňuje. Mám taky granulovaný, ale ten necítím skoro vůbec.;-):yes::yes:

Tématické fráze:
ledvinky na cibulce, k čemu se používá kapary, pokrmy z s kapary, ledvinky recept, maminčiny recepty ledvinky, vepřové ledvinky na cibulce, tmavý sos, pokrmy s kapary, recepty z ledvinek, pokrmy z ledvinek, ledvinky po kanadsku, jak pouzit sterilovane kapary?, k čemu kapary, ledvinky po kanadsku recept, vaření syrových ledvinek, vepřové ledvinky s kapary, kápie k čemu použít, recepty wok ledvinky, kapie sterilovana prouzky, karamelova rolada foto

Suroviny:
mléko, cibule, sádlo, kmín celý, česnek granulovaný, pepř, sůl, omáčka sojová, kapary, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu