Základní hnědá omáčka
Základní silná omáčka, která se dá využít i na přípravu dalších pokrmů. Z kořenové zeleniny, uzeniny, kostí a vína připravíme omáčku, kterou po vychladnutí můžeme zamrazit a mít ji tak vždy po ruce.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 31 054 kJ / 7 422 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 680,64 g |
| Tuky | 503,95 g |
| Vláknina | 24,90 g |
| Cholesterol | 1,71 g |
| Sodík | 7,76 g |
| Sůl | 18,84 g |
| Sacharidy | 30,95 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 4. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Základní hnědá omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MJ1O
Moje poznámka
Základní hnědá omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MJ1O
Nejnovější recepty
Bramborová kaše s mrkví
Přidáno před 35 minutami
Krůtí prsa s kokosovým mlékem a špenátem
Přidáno před 11 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Přidáno před 17 hodinami
Králík na rajčatech a olivách
Přidáno před 18 hodinami
Mleté maso po čínsku
Přidáno před 18 hodinami
Plněné okurky s kapií
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Houbová omáčka dle Jitky
brtna před 11 minutami
Cookies s čokoládou
SofieA před 36 minutami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Sabina2006 před 42 minutami
Zeleninový guláš s červenou čočkou
Danoouch před 2 hodinami
Borůvkový koláč s tvarohem
nelinka62 před 3 hodinami
Malé housky nebo rohlíčky
Evculina84 před 11 hodinami
Kotlety v cidru s jablky a šalvějí
Ted před 14 hodinami
Salát Little Gem (římský) s nivou a vejci
Kajkajak před 14 hodinami
Čočková polévka s párkem
Kajkajak před 15 hodinami
Řezy ORGASMUS
VerkaDvorakova před 17 hodinami
Tématické fráze:
uho omáčka,
uho,
uho omáčka recept,
omačka uho recept,
omáčka uho,
uho recept,
recept na uho omáčku,
základní omáčka,
recept na uho,
základní tmavá omáčka,
recept na hnědou omáčku,
jak udělat hnědou omáčku,
recept uho,
tmava omáčka,
jak ztmavit omacku,
univerzální hnědá omáčka-recept,
jak udelat uho,
uho omáčky,
tmave omacky,
recept na uho omacky
Suroviny:
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
šunka od kosti,
kost telecí,
slanina,
tymián,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
ghee,
olej,
sůl,
madeira
Komentáře (25)
Je to takové zvláštní jídlo, na jednu stranu se tím opovrhuje, jako čímsi školnojídelnovým, na druhou jednoduchost občas má své výhody. A když se nepoužije chemie, tak vlastně neexistuje důvod nadávat na zdravost. Jen ten vzhled...
omáčka neboli uho . cibule olej mouka . a potom byla ještě polévka MNV mrkev nudle voda za kačku deset