Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní hovězí se smetanou

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

LenaT LenaT

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 664 kJ /
1 354 kcal
Bílkoviny8,30 g
Tuky144,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 270 mg
Sodík 1,66 g
Sůl4,20 g
Sacharidy6,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Anglickou slaninu nakrájíme na drobno a dáme na pánev. Krok 2: Hovězí omyjeme a nakrájíme podle chuti. Maso klademe na spěněnou slaninu, pokořeníme (notně), osmahneme z obou stran. Krok 3: Přidáme na drobno nakrájenou čabajku, malinko podlijeme vodou a chvíli necháme (na plný stupeň) smažit - dusit. Krok 4: Přilijeme smetanu, ztlumíme teplotu a za občasného promíchání dusíme. Kdo chce, může zasmažit samozřejmě, aby omáčka zhoustla, já jsem divná, nezahušťuju.

Zveřejněno 1. 7. 2010

Poznámka autorky LenaT

U nás podáváme dnes s bramborovým knedlíčkem:)

Jídlo jsem připravila dle fantazie na přání svého muže znějící "něco z hovězího, s omáčkou a pálivé". Myslím, že jde o typické chlapské jídlo (klobása, slanina) a doma své drahé neurazíte:)

Omlouvám se za fotky, fotila jsem jen mobilem:(

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní hovězí se smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MJgB

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní hovězí se smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MJgB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Zajimavy receptik .....To stari masa je dulezite, ale pri nesetrnem zachazeni se skotem pri porazkach dochazi ke srazeni a hromadeni krve ve svalstvu ze stresu. Maso bude vypadat diky nahromadene krvi velmi tmave, a bude nekvalitni, ac muze byt z mlade jalovice nebo bycka..... Take radeji vybiram maso svetlejsi..... Bodik davam urcite....:-p

Tak toto se mi líbí moc, při nejbližší příležitosti vyzkouším, ale bod dávám hned :-K:yes:

Jarka: tak to mam ohromnou radost, ze to chutnalo i nekomu jinemu:-K

Tak je to dobrota.. pikantní a zárověň to smetana zjemní... paráda:-K

Vypadá to zajímavě, dneska vyzkouším a posílám bodík... :-)

Lenko,Spagetka má s tím stářím masa úplnou pravdu a není to žádný starý předsudek:-).Čím starší maso,tím tmavší barva!Nejlepší hov.maso je z jalovice,masného typu,stáří 14-20 měs.Mladí býci by se měli prodávat v 14-24 měs.U vepřového je také lepší maso ze sviňky než z vepříka:-)).To jen pro doplnění:-8

Jenom upozornuju, at nedosolujete (zalezi na koreni). Cabaja je dosti slana taky, kdyz jsem prihrivala na veceri, uz mi to prislo slanejsi

spagetka: maso starim tmavne, to je pravda. ale vybiram tak, ze si v kramu najdu maso z mladeho byka a na obalech v Bille (nevm, jak jinde) je vzdycky datum porazky a stari zvirete. A u tech stejnych hledam tmave. A mas ho klidne i u dva dny stareho masa. A stary maso neni tak zle:-D pravy steak ma byt z olezleho masa, jsem cetla nekde rozhovor s nejakym panem sefkucharem:-D

ou yes...:yes:+:yes:

Lenko, moc pěkný recept a bude zajisté moc dobrý:-pDávám ti 3.bod:yes:

Leni, asi jo, až teď v dnešní době se to honí kolem stáří masa, co a jak máš vybírat....dřív se prostě koupil kus flákoty a bylo....

spagetka: stary predsudek:) znamy reznicek to moji mati kdysi vysvetloval:) Pouzivam vzdy tmave a problem neni. Ale zalezi na kazdem, co ma odzkousene a na co je zvykly:)

Leni - super receptík, dělám podobně - dávám chili, tabasco, ďábelskou omáčku . Jen malinko nesouhlasím s barvou masa,podle mě - když je maso tmavé, je ze starého kusu a potřebuje hodně dlouhou dobu na úpravu, takže já vybírám světlé, ale to už je věc názoru, každopádně :-p:-p:-p:yes:

:-)):-KZajímavý a určitě moc dobrý:-p

Tématické fráze:
hovězi na hřibkach, hovězí maso se smetanou, maso z mladeho byka, mladý býk recept, pikantní hovězí, maso z býka recept, býk recepty, kuřeci zavitky na hřibkach, maso z byka recepty, zadni byci maso jak udelat, dobré jídlo z hovězího, hovězí smes, recepty z býka, hovězí z mladého býka recept, mlady byk recepty, recept z byka, hovězí smetana, recepty na maso z býka, zadni hovezi z mladeho byka, recepty z mladého býka

Suroviny:
hovězí zadní, slanina anglická, čabajka, smetana ke šlehání, koření fajitas

Přidat fotografie receptu