Smažené vdolky
Připravte si s námi poctivé vdolky. Nadýchané smažené bochánky z kynutého těsta, na které ani do široka otevřená pusa skoro nestačí. Zůstane vám po nich blaho na jazyku a pusa od ucha k uchu ušmudlaná od marmelády či povidel.
Suroviny pro 15 kusů
15kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 966 kJ / 3 338 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 69,15 g |
| Tuky | 163,96 g |
| Vláknina | 16,68 g |
| Cholesterol | 15 mg |
| Sodík | 509 mg |
| Sůl | 1,25 g |
| Sacharidy | 388,09 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do pekárny nalijeme vlažné mléko, přidáme olej, mouku smíchanou s cukrem a solí a na mouku rozdrobíme droždí. Pekárnu zapneme na program Těsto. Nebo těsto zpracujeme ručně, bez pekárny.
Krok 2: Vykynuté těsto rozválíme na plát cca 2 cm vysoký, ze kterého vykrajujeme skleničkou vdolky.
Krok 3: Každý vdolek uprostřed prstem promáčkneme a necháme je na pracovní desce chvíli znovu vykynout.
Krok 4: Pak prohlubeň znovu zvýrazníme a vdolky vkládáme prohlubní dolů do středně rozpáleného oleje. Smaží se poměrně rychle, proto vdolky hlídáme a včas otočíme.
Krok 5: Usmažené vdolky odkládáme na papírovou utěrku, která vsákne přebytečný olej.
Krok 6: Po zchladnutí vdolky zdobíme marmeládou, tvarohem, či zakysanou smetanou, podle své chuti.
Zveřejněno 19. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smažené vdolky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v8pn
Moje poznámka
Smažené vdolky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v8pn
Nejnovější recepty
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 7 hodinami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 8 hodinami
Vánoční košíčky
Přidáno před 9 hodinami
Ihned vláčné kokosky
Přidáno před 11 hodinami
Domácí čokoláda
Přidáno před 12 hodinami
Křehké krajkové rohlíčky podle Kamily Nývltové
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce
BinaSa před 4 minutami
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
PavlaJ před 2 hodinami
Smažený sýr bez smažení
Tonja před 2 hodinami
Pudinkový likér
Merylas před 2 hodinami
Mandlové rohlíčky (výborné)
shabby před 3 hodinami
Segedínský guláš
LucieDos před 3 hodinami
Houbový guláš s klobásou
Sahula před 4 hodinami
Naložená vepřová kotleta
simonadoly před 5 hodinami
Barevná kuřecí čína
lenka.s.r před 5 hodinami
Časově úsporná tvarohovo-jablečná "hraběnka"
SimonkaMona před 6 hodinami
Tématické fráze:
vdolky,
vdolky recept,
vdolky z kynutého těsta smažené,
vdolky ze sušeného droždí,
kynuté těsto na smažené vdolky,
recept na vdolky,
recept vdolky,
rychle vdolky,
vdolky z kynuteho testa,
bavorské vdolky z kynutého těsta,
vdolky bez droždí,
recepty vdolky,
jednoduchy recept na vdolky,
jak se dělají vdolky,
recept na domácí vdolky na oleji,
vdolky jednoduche,
vdolek,
jednoduché vdolky,
recept na domaci vdolky,
kynuté vdolky
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
olej,
sůl,
cukr,
droždí čerstvé,
olej,
marmeláda,
tvaroh,
smetana zakysaná
Komentáře (64)