Smažené vdolky
Připravte si s námi poctivé vdolky. Nadýchané smažené bochánky z kynutého těsta, na které ani do široka otevřená pusa skoro nestačí. Zůstane vám po nich blaho na jazyku a pusa od ucha k uchu ušmudlaná od marmelády či povidel.
Suroviny pro 15 kusů
15kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 966 kJ / 3 338 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,15 g |
Tuky | 163,96 g |
Vláknina | 16,68 g |
Cholesterol | 15 mg |
Sodík | 509 mg |
Sůl | 1,25 g |
Sacharidy | 388,09 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do pekárny nalijeme vlažné mléko, přidáme olej, mouku smíchanou s cukrem a solí a na mouku rozdrobíme droždí. Pekárnu zapneme na program Těsto. Nebo těsto zpracujeme ručně, bez pekárny.
Krok 2: Vykynuté těsto rozválíme na plát cca 2 cm vysoký, ze kterého vykrajujeme skleničkou vdolky.
Krok 3: Každý vdolek uprostřed prstem promáčkneme a necháme je na pracovní desce chvíli znovu vykynout.
Krok 4: Pak prohlubeň znovu zvýrazníme a vdolky vkládáme prohlubní dolů do středně rozpáleného oleje. Smaží se poměrně rychle, proto vdolky hlídáme a včas otočíme.
Krok 5: Usmažené vdolky odkládáme na papírovou utěrku, která vsákne přebytečný olej.
Krok 6: Po zchladnutí vdolky zdobíme marmeládou, tvarohem, či zakysanou smetanou, podle své chuti.
Zveřejněno 20. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smažené vdolky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v8pn
Moje poznámka
Smažené vdolky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v8pn
Nejnovější recepty
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 6 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 9 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 9 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 9 hodinami
Bramborovo-cuketový bramborák plněný hermelínem
Přidáno před 9 hodinami
Rajčatový salát se šunkovým salámem a Camembertem
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 8 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 8 hodinami
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 9 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
ilonkakulisek před 9 hodinami
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 10 hodinami
Brokolice s Nivou
Dede. před 10 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
slunecnice666 před 11 hodinami
Buřtguláš
Rosiwannabe před 11 hodinami
Mirabelková marmeláda
vojfrancezska před 12 hodinami
Mirabelkový sirup
vojfrancezska před 13 hodinami
Tématické fráze:
vdolky,
vdolky recept,
vdolky z kynutého těsta smažené,
vdolky ze sušeného droždí,
kynuté těsto na smažené vdolky,
recept na vdolky,
recept vdolky,
rychle vdolky,
vdolky z kynuteho testa,
bavorské vdolky z kynutého těsta,
vdolky bez droždí,
recepty vdolky,
jednoduchy recept na vdolky,
jak se dělají vdolky,
recept na domácí vdolky na oleji,
vdolky jednoduche,
vdolek,
jednoduché vdolky,
recept na domaci vdolky,
kynuté vdolky
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
olej,
sůl,
cukr,
droždí čerstvé,
olej,
marmeláda,
tvaroh,
smetana zakysaná
Komentáře (66)