Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Omáčka na všechny druhy závitků

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

phamka

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny

Porce: jedna větší mísa

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 634 kJ /
629 kcal
Bílkoviny15,12 g
Tuky1,19 g
Vláknina14,02 g
Cholesterol 150 mg
Sodík 7,65 g
Sůl15,39 g
Sacharidy134,49 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zatím co se vaří voda v konvici, tak oloupeme a umyjeme mrkve s kedlubnou. Potom je nakrájíme na tenoučké plátky a dáme je do menší misky a dáme trochu, asi dvě špetky soli a dáme 2 lžíce moučkového cukru a chvíli je necháme. Krok 2: Nalijeme uvařenou vodu do mísy, do ní přidáme pět lžic rybí omáčky, poté dáme všech 8 lžic cukru, pořádně zamícháme a pak dáme posledních pět lžic rybí omáčky, vymačkáme menší půlku citrónu a vylisovaný česnek. Opět pořádně zamícháme. Krok 3: Mrkve a kedlubny trochu opláchneme a dáme do omáčky.

Zveřejněno 30. 9. 2010

Poznámka autorky phamka

Je vhodná jak na smažené závitky, tak na nepečené.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Omáčka na všechny druhy závitků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r97K

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Omáčka na všechny druhy závitků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r97K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
druhy omacek, rybí omáčka, omáčka k jarním závitkům, babicovi recepty 5,6, 2013, babicovy dobroty houbová omáčka, omáčka na závitky, omáčky, omáčka k závitku, recept z kedlubny, rybi omacka recept, rybí omáčka recepty, jak se vaří rajská omáčka, cili omacka z rajskych top recepty, ruzne druhy omacek, recepty z kedlubny, omacka k zavitkom, rybí omáčky, recept druhý omaček, druhy omáček recepty, rychla omacka k jarnim zavitkum

Suroviny:
omáčka rybí, cukr krupice, voda, mrkev, kedlubna, česnek, citron, sůl, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu