Postup přípravy
Krok 1: Čtyři tenké plátky hovězího masa dobře naklepeme. Můžeme je na noc naložit do směsi ze 2 lžic oleje a lžíce sójové omáčky, ale není to nutné.
Krok 2: Plátky osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe kouskem slaniny, cibule, mrkve, celeru a proužkem sterilované okurky nebo papriky, čtvrtkou vařeného vejce. Někdo přidává ještě kousek párku či salámu nebo šunky. Závitky zabalíme, uzavřeme.
Krok 3: Dvě nakrájené cibule osmahneme na lžíci oleje spolu s 50 g drobné pokrájené slaniny. Na tom závitky opečeme ze všech stran a podlijeme dvěma dl světlého piva. Dusíme, až maso změkne. Pak necháme šťávu vysmahnout, zaprášíme 1-2 lžícemi mouky, podlijeme vodou. Povaříme a můžeme vylepšit několika lžícemi zakysané smetany, popřípadě přidáme do omáčky lžičku ostré hořčice.
Zveřejněno 27. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Španělské ptáčky na pivě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4O2
Moje poznámka
Španělské ptáčky na pivě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4O2
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 3 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 4 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 7 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 8 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 10 hodinami
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vosí hnízda
RNiklova před 5 minutami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 7 minutami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 12 minutami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 51 minutami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 1 hodinou
Nejlepší marokánky
H33inrich před 1 hodinou
Plněný Hermelín s pivní omáčkou a bramborem
Sahula před 1 hodinou
Babiččina čočková polévka
pesmax před 1 hodinou
Bramboráky
jahodp před 2 hodinami
Zapečené vepřové plátky
jahodp před 2 hodinami
Tématické fráze:
hovězí ptáčky,
plněné ptáčky,
plneni ptacci,
plneny ptacek,
jak nalozit hovezi maso,
ptacky z hoveziho masa,
španělské ptáčky,
španělské ptáčky z vepřového v troubě,
plněné ptáčci,
španělský ptáček recept,
spanelske ptacky z hoveziho masa,
hovezi ptacci,
recept na španělské ptáčky,
španělský ptáček z hovězího,
ptáčky recepty,
plněný ptáčci,
hovězí ptáčky recept,
plněné ptáčky recept,
hovězí závitky,
ptáčky ze sojového masa
Suroviny:
maso hovězí,
pivo světlé,
olej,
omáčka sojová,
sůl,
pepř,
slanina,
cibule,
mrkev,
celer,
okurky sterilované,
vejce,
mouka,
smetana,
hořčice
Komentáře (5)