 
		
Tortilla moučná
Stylový oběd nebo večeře v duchu pikantní mexické kuchyně se rozhodně neobejde bez tortill. Křehké placky se dají běžně koupit, ale ty domácí jsou bezesporu lepší a navíc je jejich příprava opravdu snadná.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 454 kJ / 2 260 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 58,50 g | 
| Tuky | 59,50 g | 
| Vláknina | 15,00 g | 
| Cholesterol | 45 mg | 
| Sodík | 3,21 g | 
| Sůl | 8,00 g | 
| Sacharidy | 365,00 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Na válu smícháme mouku, sůl a sádlo.
	Krok 2: Za postupného přilévání vody vypracujeme tuhé a hladké těsto.
	Krok 3: Těsto můžeme zpracovávat okamžitě, nebo jej uložit na 24 hodin v mikroténovém sáčku do lednice. Při zpracování by však mělo mít pokojovou teplotu.
	Krok 4: Těsto rozdělíme na 10 až 12 kousků a na pomoučeném válu je rozválíme na tenké placky.
	Krok 5: Suchou litinovou pánev rozpálíme a placky na ní opékáme přibližně 30 vteřin z každé strany.
Zveřejněno 27. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Tortilla moučná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Vl
Moje poznámka
					 
				
Tortilla moučná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Vl
Nejnovější recepty
	
			 
	
	
Pizza s plněným okrajem
Přidáno před 3 hodinami
	
			 
	
Cibulačka s vínem
Přidáno před 10 hodinami
	
			 
	
Pikantní krémová dýňovka s mrkví a chilli
Přidáno před 14 hodinami
	
			 
	
Špagety s olivami a parmazánem
Přidáno před 15 hodinami
	
			 
	
Okoun nilský na česnekovém másle
Přidáno před 18 hodinami
	
			 
	
Daňčí maso na víně
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Hrníčková cuketová buchta
mendorf před 11 hodinami
	
			 
	
	
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
TommyKoci před 12 hodinami
	
			 
	
	
Kanellbular - skořicové šneky
Dzollie před 13 hodinami
	
			 
	
Hrníčkové vafle
Katerina03 před 14 hodinami
	
			 
	
	
Zapečené brambory s hermelínem
Dasaja před 14 hodinami
	
			 
	
	
Polévka z dýně hokkaido
Dasaja před 14 hodinami
	
			 
	
Cuketová buchta
Ricmond před 14 hodinami
	
			 
	
Křehký mřížkový koláč s jablky
Lipoo před 15 hodinami
	
			 
	
	
Francouzská cibulačka
co.coze před 15 hodinami
	
			 
	
Čertova omáčka s rýží
Kajkajak před 15 hodinami
						Tématické fráze:
						
							tortila recept, 
						
						
							tortilla recept, 
						
						
							tortilla, 
						
						
							tortilla, 
						
						
							recept tortila, 
						
						
							recept tortilla, 
						
						
							tortilla recepty, 
						
						
							tortilla těsto, 
						
						
							kukuřičná tortila recept, 
						
						
							tortilly recept, 
						
						
							moucne placky, 
						
						
							tortila těsto, 
						
						
							tortila recepty, 
						
						
							recepty tortilla, 
						
						
							tortilla wraps, 
						
						
							výroba domací tortilly, 
						
						
							kukuřičné tortily recept, 
						
						
							recept na tortillu, 
						
						
							kukuřičná tortilla recept, 
						
						
							tortilla recept na těsto
						
					
						Suroviny:
						
							mouka hladká, 
						
						
							voda, 
						
						
							sádlo, 
						
						
							sůl
						
					
 
	 
 
 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (52)
Pridala jsem fotecku. Tu zeleznou panev (26cm) jsem koupila za pouhych $1,99 v Goodvillu, uz asi pred 6 lety a delam na ni vsechno mozne jak na sporaku, tak v troube ...steaky, ryby a dokonce na ni pecu i Apple Pie, Pizzu, ta panev je proste k nezaplaceni.
Diky za receptik!
Jinak já si celkem běžně dělám třeba jen 1 (slovy jednu
Udělám z toho kuličku,na linku položím mikroténovou fólii (třeba sáček), na ní tu kuličku a zase fólii a rozmáčknu tu kuličku těsta do co nejtenčí placky dnem kastrolu. Podle tuhosti těsta (není vždy úplně 100% stejné) pak případně ještě tu placku prsty roztáhnu do požadované velikosti - viděl jsem v istruktážním videu, jak to dělají v jižní Americe domorodkyně