Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 903 kJ / 4 279 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 124,04 g |
| Tuky | 103,16 g |
| Vláknina | 34,60 g |
| Cholesterol | 701 mg |
| Sodík | 610 mg |
| Sůl | 1,40 g |
| Sacharidy | 696,29 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zatímco v létě a na podzim zpracováváme sezónní ovoce, v zimě je nabídka přece jen menší, a tak vám možná přijdou k chuti tyto řezy, které můžete připravit i v zimním období. Nejsou náročné na suroviny ani na přípravu (pokud zvládáte kynuté těsto).
Krok 2: Na těsto si nejdříve rozpustíme tuk (máslo nebo Heru) a necháme ho trochu zchladnout. Kvasnice rozdrobíme do mléka, do kterého jsme přidali trochu cukru a necháme je vzejít. K mouce přidáme oba cukry, špetku soli, žloutek, vlahý tuk a vzkynutý kvásek. Vypracujeme hladké těsto a necháme v teple asi hodinu kynout.
Krok 3: Zatím se věnujeme přípravě náplní. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na kousky. Vložíme je do hrnečku, kde jsou asi 2 mm vody na dně. Mírně posypeme cukrem a skořicí a pod pokličkou dusíme pár minut do měkka. Odstavíme ze zdroje tepla a přidáme nastrouhaný perník. Měla by vzniknout poměrně hustá jablečná hmota, kterou necháme zchladnout.
Krok 4: K tvarohu přidáme cukr, žloutky, moučkový cukr a vymícháme. Nakonec přidáme propláchnuté rozinky.
Krok 5: Vykynuté těsto rozdělíme na pomoučeném vále na dva díly a připravíme si hlubší plech na pečení. Ten vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou. P
Krok 6: rvní díl těsta rozválíme na plát velikosti plechu a opatrně ho na plech přeneseme. Potřeme ho tvarohovou náplní.
Krok 7: Stejně si vyválíme druhou část těsta, ale při přenášení na plech jsme ještě pečlivější, protože na tvarohové náplni s ním nejde moc pohybovat. Na druhou vrstvu těsta rozetřeme jablečnou náplň.
Krok 8: Z bílků ušleháme tuhý sníh a zamícháme do něj moučkový cukr. Sněhem potřeme povrch moučníku a pečeme v troubě vyhřáté na 190°C.
Krok 9: Po upečení necháme zchladnout a krájíme na řezy. Tyto řezy jsou nejlepší ještě vlahé. Před podáváním je můžeme ozdobit i kopečkem šlehačky.
Zveřejněno 28. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zimní řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/14Lq
Moje poznámka
Zimní řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/14Lq
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 8 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 12 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 27 minutami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 56 minutami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 1 hodinou
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 1 hodinou
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 1 hodinou
Sekaná pečeně
bobnak před 3 hodinami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 3 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 3 hodinami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 4 hodinami
Tématické fráze:
řezy na plech nejnovější recepty,
zimní řezy,
nejlepší řezy na plechu,
řezy na plech,
řezy s jablečnou náplní,
zimní koláč,
nejlepší řezy na plech,
zimní řez růží,
řezy,
recept na zimní řezy,
zimní řezy recept,
zimní řez,
řezy z kynutého těsta,
zimni recepty,
řezy s kynutého těsta,
náročné řezy,
vlahé řezy,
řezy pro náročné,
top řezy,
nejlepší kynuté pečené řezy
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
žloutek,
tuk,
droždí,
sůl,
tvaroh,
cukr,
žloutek,
jablko,
rozinky,
perník na strouhání,
cukr,
skořice,
cukr moučkový
Komentáře (5)
Nepiekla som naraz, ale najprv samotný koláč asi na 80%, až potom som dala sneh a dopiekla.