Steak podle Bruce Willise
Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Energie | 3 100 kJ / 741 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,96 g |
Tuky | 24,60 g |
Vláknina | 5,94 g |
Cholesterol | 225 mg |
Sodík | 7,28 g |
Sůl | 17,90 g |
Sacharidy | 24,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Ozdobíme libečkem a podáváme s opečenou bagetkou...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 2. 2011 12:59
Ledová královno, jelikož miluji Bruce jako herce, věřím, že mi bude chutnat i tento steak Olej je asi věc zvyku, já obyčelný používám na smažení, karbanátky, řízky ap., ale na rychlovky olivový, ale ten obyčejnější a tady bych ho použila také. Máš spolu na půl bodu 5. bodík s Eviččinou pěknou fotkou, víc dát nemohu.
20. 2. 2011 00:48
Lilek jsem neměla tak jsem dala cuketu,bylo to vynikajícífoto+4
3. 12. 2010 21:43
Pajasko - to my taky
3. 12. 2010 21:31
maris,tak my naštěstí tohle nemusíme řešit,jíme co nám chutná.
3. 12. 2010 21:13
Čert ví, jak je to s tím cholesterolem, Blanka23 píše opak - že v sádle žádný není http://www.toprecepty.cz/tipy-a-triky.php
3. 12. 2010 20:46
Přesně jak píše Danča,na smažení je nejlepší arašídový olej!!Je drahý(olivový taky ,takže...),ale zase vydrží dlouho a za kvalitu se platí.
A nebo sádlo.Kdo má vysoký cholesterol,volí olej,ale sádlo tomu dodá i chuť.Zase, tak často nesmažíme,alespoň u nás ne a nemáme žádné zdravotní problémy,takže domácí sádlo je dobré.Mně osobně nechutná olivová příchuť na smažených pokrmech a nepoužívám ho.Jen panenský do salátů na studeno..
Jinak recept vypadá chutně.
Královno,prosím,mohla bys upravit popis receptu?Byla by velká škoda neznámkovat jinak výtečný recept ,jen kvůli češtině.Já bych si raději početla o oleji,než o napsání receptu.Děkuji ti moc.
A nebo sádlo.Kdo má vysoký cholesterol,volí olej,ale sádlo tomu dodá i chuť.Zase, tak často nesmažíme,alespoň u nás ne a nemáme žádné zdravotní problémy,takže domácí sádlo je dobré.Mně osobně nechutná olivová příchuť na smažených pokrmech a nepoužívám ho.Jen panenský do salátů na studeno..
Jinak recept vypadá chutně.
Královno,prosím,mohla bys upravit popis receptu?Byla by velká škoda neznámkovat jinak výtečný recept ,jen kvůli češtině.Já bych si raději početla o oleji,než o napsání receptu.Děkuji ti moc.
3. 12. 2010 18:42
Drobku, olivovy olej snese tepelnou upravu, ale ne pri vysokych teplotach. Nasi kuchari zasadne na rychle smazeni nebo opekani pri vysokych teplotach pouzivaji arasidovy olej. Je sice drahy, ale neprepaluje se... Jinak musim souhlasit s Jaruskou i Janickou, cesky jazyk je krasny a jista pravidla by se mela respektovat.... Tahle prezentace receptu ho zbytecne srazi dolu. Skoda....
3. 12. 2010 18:29
Drobek: Na olivovem oleji se smazit muze, ale ne na oleji Extra virgin. Na takovem horsim se muze
3. 12. 2010 18:23
Jarko, tady nelze opravit nic. Nejsou to chyby, jen mi to připomíná takové to..."hele vole krááávo, ty skopovááá hlavoo"
3. 12. 2010 18:09
Tak tady se Ledové Královny musím trochu zastat. Stejným nebo podobným stylem píše recepty i srettka, psal je tak jan.alois. Taky mě to tahá za oči, už jsem chtěla opravit, ale včas jsem si vzpomněla. Když se něco toleruje jednomu, mělo by se totéž i jinému. I když uznávám, že luxusní recept by si zasloužil lepší prezentaci než obecnou češtinu
3. 12. 2010 18:02
Jano, já se o nepoužívání olivového oleje dozvěděl právě od renomovaných kuchařů. Asi to byli jiní, než ti tvoji.
A v tom dalším s tebou nadšeně souhlasím. Víš, já žiji od roku 1985 v USA a tahle "nová" čeština mně ničí a drásá.
A v tom dalším s tebou nadšeně souhlasím. Víš, já žiji od roku 1985 v USA a tahle "nová" čeština mně ničí a drásá.
3. 12. 2010 17:01
Mi tak nevadí ten olivový olej, protože je to asi věc názoru. Mnoho renovovaných kuchařů jej používá i při vysokých teplotách. Mi spíš vadí ta familiárnost ""Naložený maso prudce opečeme z obou stran na olivovým oleji." Ale i to je věc názoru. Když spolu kecáme na pokecu, nebo jinde, je mi to fuk, každý máme nějaký hendikep z kraje, kde žijeme. V receptu mi to vadí víc, než hrubky.
3. 12. 2010 16:16
Vypadá to náramně, ale věta:"Naložený maso prudce opečeme z obou stran na olivovým oleji." mně trochu zaráží. Totiž, olivový olej nesnáší vysoké teploty. A ta vysoká teplota je nutná prudkému opečení. A to je nutné, aby se maso uzavřelo a nic z něj neteklo. Takže, já bych na to doporučil radši olej řepkový, nebo Canola.
Ale jinak, tenhle steak je marinovaný jen v sojovce a v jednoduchosti je krása. Bodík přidávám.
Ale jinak, tenhle steak je marinovaný jen v sojovce a v jednoduchosti je krása. Bodík přidávám.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 1 hodinou
Křupavé brambory
Přidáno před 4 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 5 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 13 hodinami
Jablkovo-banánové nanuky bez cukru
Přidáno před 20 hodinami
Pistáciový cheesecake s mandlovým korpusem
Přidáno 22. 4. 2024 12:44
Právě bylo uvařeno:
Nejlepší špenát
simei uvařila před 8 minutami
Kefírová buchta - rychlovka
janatka uvařil před 10 minutami
Hrachová kaše s cibulkou
Pepynn uvařila před 38 minutami
Polévka s pohankou a kopřivami
spinner uvařila před 45 minutami
Chlupaté noky či knedlíky ze syrových brambor a bez vajíčka
Swarofka uvařila před 1 hodinou
Boloňské špagety
Jiří Krejča uvařil před 1 hodinou
Luxusní a rychlý makovník
Ellen1 uvařila před 1 hodinou
Buchta ze zakysané smetany
Sabora1 uvařila před 1 hodinou
Vláčná maková bábovka
maculkanikolas uvařila před 3 hodinami
Falešný španělský ptáček
Ivet_Ka uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Zdeněk Pohlreich radí, jak zvýšit kvalitu školního stravování: Nechte děti jíst, co chtějí, organismus si z toho něco vybere
Další recepty
Tématické fráze: hovězí svíčková recepty recept steak recept na steak steak recepty steak hovězí steaky recepty hovězí maso recepty steak ze svíčkové omáčka na steak recept steaky ze svíčkové steak z hovězí svíčkové hovězí svíčková steak na čem smažit steak omáčka na steaky recepty steak steak jinak smažení steaku steak svíčková steaky recepty mail willisb.com loc:cz
Suroviny: svíčková hovězí, česnek, cibule šalotka, paprika čerstvá žlutá, zázvor čerstvý, pepř, omáčka sojová, lusky fazolové, lilek, rajče, libeček, cukr krystal, sůl, ústřicová omáčka, olej olivový
Steak podle Bruce Willise
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rY8w
13 názorů