Koláče za studena
Typické moučníky vhodné na slavnostní příležitosti se připravují poměrně zdlouhavě díky odpočinku těsta v chladu. Ovšem čekání na dobře prokynuté těsto se vrátí v úžasné chuti a vláčnosti upečených a drobenkou ozdobených koláčků.
Suroviny pro 100 kusů
100kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 46 988 kJ / 11 230 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 320,36 g |
Tuky | 614,99 g |
Vláknina | 41,24 g |
Cholesterol | 3,52 g |
Sodík | 1,22 g |
Sůl | 2,47 g |
Sacharidy | 1 082,90 g |
Postup přípravy
Podle potřeby podsypeme, těsto je tučné, lepí se, ale nakonec se vypracuje velmi dobře. Krok 4: Těsto vrátíme do mísy, přikryjeme vlhkou utěrkou nebo potravinářskou fólií a uložíme na noc do lednice. Krok 5: Druhý den necháme těsto mírně ohřát v teple místnosti, ještě nakyne. Protože je těsta více, rozdělíme ho na další zpracování na poloviny. Krok 6: Mezitím připravíme náplň. Do tvarohu vmícháme vejce, cukr a pudinkový prášek. Můžeme přidat rozinky. Krok 7: Připravíme ze všech náležejících surovin drobenku promnutím mezi prsty. Krok 8: Těsto rozválíme, nakrájíme rádlem na čtverce cca 10 x 10 cm, naplníme tvarohem a uzavřeme do bochánků. Krok 9: Koláče skládáme na plech vystlaný papírem na pečení. Doprostřed každého koláče vytvoříme důlek, pomašlujeme jej rozšlehaným vejcem a ozdobíme drobenkou. Do důlků pod drobenku můžeme přidat i povidla. Krok 10: Pečeme poměrně zprudka na 185–200 °C asi 8–10 minut (podle trouby).
Zveřejněno 24. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koláče za studena
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jnjW
Moje poznámka
Koláče za studena
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jnjW
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 12 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 14 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 5 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 5 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 7 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 7 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 7 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 7 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 8 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 9 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 11 hodinami
Tvarohové řezy
Saratice před 13 hodinami
Tématické fráze:
koláčky za studena,
koláče,
kolac,
vlčnovské koláče,
kynuté těsto za studena,
koláče kynuté za studena,
převalovane kolače,
vlčnovské koláčky,
koláče kynuté v lednici,
převalované svatební koláče recept,
jak se dělá kvásek,
koláčky kynuté za studena,
těsto kynuté za studena,
vlcnovske kolacky recept,
recept na vlčnovské kolače,
svatební koláče recept,
recept těsto na koláče kynuté v lednici,
převalované svatební koláče,
tvarohovy kolac za studena,
kynuté koláče za studena
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
máslo,
vejce,
mléko,
droždí čerstvé,
sůl,
vejce,
mouka hladká,
tvaroh,
vejce,
cukr,
pudink vanilkový,
rozinky,
povidla švestková,
máslo,
cukr moučkový,
mouka polohrubá
Komentáře (137)
Těsto jsem neválela, ale dle Marie odkrajovala lžičkou, roztáhla prsty na vále a okraje ještě rozválela malým válečkem.
Tvarohu do koláčků jsem spotřebovala daleko víc - na půl dávky těsta 3/4 kg tvarohu. Celkem jsem měla asi 75 kousků.
Vnouček mi dal známku 9. Jeden bod mi strhl prý kvůli tomu, že nahoře mohlo být víc povidel
zdenka: