Postup přípravy
Krok 1: Toto je len inspiracia, ze sushi (zushi) nemusia byt take zrolovane ale aj takto poukladane, surovinam sa medze nekladu a mnozstvo kazdy podla seba. Su to ale drahe sushi lebo len tie najkvalitnejsie cerstve suroviny sa pouzivaju. My sme to pripravovali na narodeniny pre oslavenca co mam velmi rad sushi ako prekvapenie.
Krok 2: Ryzu na sushi si dame uvarit a ochladime podla navodov, (je ich tu viac prilozenych na vareche). Z ryze urobime peknu "postielku" na oblozenie. Urobit taketo sushi treba super ostry noz, aby rez bol uplne cisty, hladky a neroztrhany, zubaty. Takze nabruste noz na maximum.Japonci su na noze velky odbornici.
Krok 3: Lososove filety na porcujeme na platky cca 3-4 mm tak isto naporcujeme cerstve filety z makrely. Predvarene krevety roztvorime a otvorime na "motylika", vyberieme crievko a omyjeme. Ugrilovanu chobotnicu nakrajame na platky. Na kyslo nalozeneho uhora (velmi podobne chutovo ako nase zavinace len trochu jemnejsie) tiez nakrajame na tensie platky 2-3 mm. Omeletu nakrajame na platky,(slovensku na sliziky). Riasy kombu nasekame na drobno a poukladame na ryzu a posypeme troskou sezamovych semienok a zacneme ukladat suroviny tak aby nam farby pekne vychadzali omeleta zlta, losos cerveny , makrela bledo ruzova, chobotnica biela, kreveta ruzova a uhor strieborny. Nakoniec povkladame nalozeny zazvor, na jemno nakrajana uhorka, trosku chrenu wasabi a prizdobime vajickami z lososa (jasne ze nesmie chybat citron na chut). Do samostatnej misky si dame dobru sojovu omacku najlepsie japonsku Kikkoman. Pre tych co mozu sushi, tak Chirashi Zushi je jedno z tych najlepsich.
Zveřejněno 10. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rozházené sushi Chirashizushi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gkAr
Moje poznámka
Rozházené sushi Chirashizushi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gkAr
Nejnovější recepty
Tarhoňa s restovanou zeleninou
Přidáno před 16 hodinami
Smetanová polévka s květákem a kořenovou zeleninou
Přidáno 18. 7. 2025 08:31:03
Cukeťák
Přidáno 18. 7. 2025 07:00:03
Korejský salát z okurek
Přidáno 17. 7. 2025 14:06:48
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno 17. 7. 2025 12:21:38
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno 17. 7. 2025 07:54:17
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Křehký koláč s tvarohem a malinami
Misa_K před 6 minutami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Bylinka77 před 23 minutami
Kuřecí roláda v srnčím hřbetu
Popelka888 před 28 minutami
Kynutý se švestkami ... koláč
PetaP před 1 hodinou
Ztracená vejce
mk.n@centrum.cz před 1 hodinou
Kynutý makový závin
Lenka1980 před 1 hodinou
Krémové těstoviny s kuřecím masem
stanik před 2 hodinami
Bábovka s rybízem
Kateka před 4 hodinami
Meruňková marmeláda
MarcelaPa před 13 hodinami
Kure pecene
raelggg před 14 hodinami
Tématické fráze:
sushi recept,
zeleninové sushi recept,
zeleninové suschi recepty,
vaření a recepty na suši,
krevety na sushi,
rozházená buchta,
rozhazene,
uprava suši,
uprava lososa na sushi,
suchi v misce,
příprava suši recepty,
úprava krevet na suši,
recept na suši,
recepty susi,
recept na zeleninové sushi,
ingredience na sushi,
zeleninové sushi,
úprava krevet,
uprava makrely,
suši recept
Suroviny:
losos,
makrela,
chobotnice,
krevety,
úhoř,
vajíčka lososová,
rýže na sushi,
okurka salátová japonská,
řasa kombu,
pasta wasabi,
zázvor japonský,
omeleta japonská,
citron,
semínka sezamová,
omáčka sójová japonská
Komentáře (10)
taky jsem ještě sushi nejedla,ale musí to být dobrota.