Pikantní grilovaná polenta
Pokud si chcete grilování zpestřit něčím novým, vyzkoušejte tuto dobrou grilovanou polentu. Je pikantní, dochucená česnekem, cibulkami a naloženými rajčaty. Hodí se například k pečené zelenině nebo houbové směsi.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 653 kJ / 1 351 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 31,65 g | 
| Tuky | 26,73 g | 
| Vláknina | 44,73 g | 
| Cholesterol | 45 mg | 
| Sodík | 131 mg | 
| Sůl | 0,13 g | 
| Sacharidy | 212,04 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Na trošce oleje osmahneme oloupanou a nakrájenou červenou cibuli, přidáme rozmačkaný česnek, jarní cibulky nakrájené na kolečka, drobně nasekanou chilli papričku a nakrájená rajčata.
	Krok 2: Ještě chvíli smažíme a než začne cibule růžovět, zalijeme vínem a vývarem, okořeníme a povaříme.
	Krok 3: Vezmeme si chňapku, tenkým pramínkem sypeme do hrnce krupici a pilně mícháme. Pozor, směs hodně bublá a "vybuchuje".
	Krok 4: Když je kaše hladká a měkká, vypneme plotýnku a ještě dochutíme. Polenta má být výrazné chuti.
	Krok 5: Plech vytřeme olejem, nalijeme kaši, uhladíme a necháme ztuhnout.
	Krok 6: Pak krájíme čtverce, potřeme olejem a grilujeme z obou stran. Podáváme s pečenou zeleninou či houbami.
	Krok 7: Houbová směs: Na oleji nebo másle osmahneme cibuli na půlkolečka, přidáme překrájené houby, osolíme, opepříme, chvilku smažíme, a když se začne z hub uvolňovat voda, zalijeme smetanou a dusíme, dokud se tekutina nevypaří.
Zveřejněno 4. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Pikantní grilovaná polenta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6mm7
Moje poznámka
					
				
Pikantní grilovaná polenta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6mm7
Nejnovější recepty
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 6 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 2 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 4 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 4 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 6 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 6 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 6 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 15 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 17 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 19 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 19 hodinami
						Tématické fráze:
						
							polenta recept, 
						
						
							polenta, 
						
						
							polenta instantní recept, 
						
						
							polenta recepty, 
						
						
							recepty polenta, 
						
						
							úprava polenty, 
						
						
							příprava polenty, 
						
						
							instantní polenta příprava, 
						
						
							grilované žampióny, 
						
						
							instantní polenta, 
						
						
							instantní polenta recept, 
						
						
							recepty z polenty, 
						
						
							instantní polenta recepty, 
						
						
							uprava poleniy, 
						
						
							instantní polenta - recepty, 
						
						
							polenta příprava, 
						
						
							recepty s polenty, 
						
						
							recepty polenta výborný, 
						
						
							kukuřičná polenta, 
						
						
							polenta instantní
						
					
						Suroviny:
						
							krupice kukuřičná, 
						
						
							víno červené, 
						
						
							vývar masový, 
						
						
							cibule červená, 
						
						
							česnek, 
						
						
							cibulka jarní, 
						
						
							rajče naložené, 
						
						
							chilli paprika čerstvá, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							olej, 
						
						
							houby, 
						
						
							cibule, 
						
						
							smetana, 
						
						
							olej, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
	
Komentáře (21)
tady na fotce se mi to moc líbí
žíži.. myslíš, že mi to chutná
Na druhou stranu si myslím, že 125 ml smetany není pro čtyři žádná hrůza.
Jsem ráda, že Tě recept zaujal
Low fat to asi úplně nebude, ale výborné stoprocentně.
Fantome, zkus napoprvé instantní polentu, ta je rychle hotová a vždycky se povede