Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houby vařené jako ovar

Voňavé mladé hříbky vařené v lehce ochuceném vývaru, podávané s máslem a čerstvě nastrouhaným křenem. Jemné, šťavnaté a lehce pikantní, na způsob tradičního ovaru. Pohoštění, které ocení všichni milovníci hub.

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie929 kJ /
222 kcal
Bílkoviny16,80 g
Tuky1,20 g
Vláknina36,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 48 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy18,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hříbky očistíme, ty větší překrojíme, omyjeme a vložíme do vroucího vývaru. Krok 2: Vaříme přesně 25 minut. Krok 3: Uvařené vyjmeme na talíř a podáváme se strouhaným křenem. Přelijeme horkým máslem nebo hořčicí. Krok 4: Podáváme s tmavým pečivem nebo s topinkami.

TIP: Jak připravit tradiční ovar s křenem

Zveřejněno 16. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houby vařené jako ovar

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6X9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houby vařené jako ovar

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6X9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Žampiony není třeba loupat, některé jiné houby však ano. Např. hřib satan je jedovatý, po oloupámí hlavičky a tepelné úpravě ho někteří lidé jí.

Dnes urcite vyzkousim, jsem hodne zvedava...:-O

Ja osobne žiadne huby nelúpem. Ani šampiňóny ani růžovky. Nevidím dôvod, chuť sa podľa mňa nemení. Obyčajne sa dajú krásne umyť, čistou hubkou, hlavne tie obchodné šampiňóny - ani nebývajú znečistené.

Libor: žampiony se opravdu nemusí, ale mohou:-) loupat. Já to taky dělám, víc nám tak chutnají a když jsou čerstvé, tak to jde velice snadno - žádné nervy.
Že hříbky chutnají jak maso - to je myšleno samozřejmě s nadsázkou:-)), ale dřív se houbám říkalo maso chudých, tak na tom asi něco bude;-):-)

Inu, souhlasím, že je to moc dobré, jen nechápu, jak by to mohlo chutnat jak maso?? Chutná to jako ovar z hub, a je to vynikající. Jen mi připadne zcela pitomá poznámka autora, že žampiony samozřejmě oloupeme. Proč bychom jako takovou krávovinu dělali? Protože áme zbytečně moc času? Nebo proč dělat takovou blbost? Žampiony stejně jako třeba holubinky prostě otřeme vlhkým hadříkem a dle vašeho receptu jen uvaříme. Ušetříme spoustu času a nervů se samozřejmým loupáním a pochutnáme si stejně :yes:

:-K

Jednou se ptali známého mykologa Smotlachy, jakou úpravu hub má nejraději a uvedl právě tuto - uvařené jako ovar. Je to vážně moc dobré a chutná jak maso :-p. Dávám bodík:yes:

Tématické fráze:
houby recepty, houby, recepty houby, ovar, houby zavařování, recepty na houby, zavařování hub, jak zavařit houby, na houby, zavařování klobás, horkovzdušná trouba recepty, ovar z hub, zavařování žampionů, ovar recept, horkovzdušný hrnec recepty, vaříme z hub, jak zavařit klobásy, horkovzdušný hrnec, jak zavařovat maso, vaření v horkovzdušném hrnci

Suroviny:
houba hřib, vývar masový, křen, máslo, hořčice

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu