Houby vařené jako ovar
Voňavé mladé hříbky vařené v lehce ochuceném vývaru, podávané s máslem a čerstvě nastrouhaným křenem. Jemné, šťavnaté a lehce pikantní, na způsob tradičního ovaru. Pohoštění, které ocení všichni milovníci hub.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 929 kJ / 222 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,80 g |
Tuky | 1,20 g |
Vláknina | 36,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 48 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 18,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hříbky očistíme, ty větší překrojíme, omyjeme a vložíme do vroucího vývaru.
Krok 2: Vaříme přesně 25 minut.
Krok 3: Uvařené vyjmeme na talíř a podáváme se strouhaným křenem. Přelijeme horkým máslem nebo hořčicí.
Krok 4: Podáváme s tmavým pečivem nebo s topinkami.
Zveřejněno 16. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houby vařené jako ovar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6X9
Moje poznámka
Houby vařené jako ovar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6X9
Nejnovější recepty
Avokádová pomazánka
Přidáno před 1 hodinou
Belgické vafle
Přidáno před 7 hodinami
Americké cookies s borůvkami
Přidáno před 10 hodinami
Quiche inspirovaný Herbářem
Přidáno před 11 hodinami
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno 20. 8. 2025 13:13:34
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno 20. 8. 2025 08:31:46
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špagety v nivě
Routilka před 1 hodinou
Cuketový koláč s ovocem
Kratule před 1 hodinou
Domácí sekana se sýrem
UnholyKetty před 2 hodinami
Skopové maso v špenátovo - smetanové sťávě
Radovan123 před 4 hodinami
Kynuté vdolečky
Alena Kovarova před 4 hodinami
Fofr broskvový koláč
Morgiana před 4 hodinami
Kefírové muffiny s borůvkami
veronika_straka před 4 hodinami
Cuketové placičky s ovesnými vločkami
Globus před 5 hodinami
Tématické fráze:
houby recepty,
houby,
recepty houby,
ovar,
houby zavařování,
recepty na houby,
zavařování hub,
jak zavařit houby,
na houby,
zavařování klobás,
horkovzdušná trouba recepty,
ovar z hub,
zavařování žampionů,
ovar recept,
horkovzdušný hrnec recepty,
vaříme z hub,
jak zavařit klobásy,
horkovzdušný hrnec,
jak zavařovat maso,
vaření v horkovzdušném hrnci
Suroviny:
houba hřib,
vývar masový,
křen,
máslo,
hořčice
Komentáře (8)
Že hříbky chutnají jak maso - to je myšleno samozřejmě s nadsázkou