Mazanec Albert
Asi nikdo z nás si nedokáže představit Velikonoce bez sladkého mazance, plného rozinek a posypaného mandlemi. Jeho příprava není tak složitá, jak se na první pohled může zdát a dle podrobného receptu jej zvládnou i začátečníci.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 26 941 kJ / 6 439 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 174,45 g |
| Tuky | 133,78 g |
| Vláknina | 47,01 g |
| Cholesterol | 1,16 g |
| Sodík | 2,19 g |
| Sůl | 5,24 g |
| Sacharidy | 1 069,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem.
Krok 2: Rozinky namočíme do rumu. Do části vlažného mléka rozdrobíme droždí. Přidáme trochu cukru, rozmícháme a necháme vzejít kvásek.
Krok 3: Do mísy prosejeme mouku, přidáme zbylý cukr, mléko, rozinky i s rumem, citronovou kůru, vejce, sůl a rozpuštěný tuk.
Krok 4: Nakonec přidáme vykynutý kvásek a vypracujeme hladké těsto.
Krok 5: Necháme hodinu kynout a vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, které pak samostatně tvarujeme.
Krok 6: Vytvarované mazance položíme na plech vyložený pečícím papírem a necháme přikryté ještě 30 minut nakynout.
Krok 7: Poté je pomažeme rozšlehaným vajíčkem a ozdobíme mandlemi. Vložíme do trouby a pečeme na 180 °C zhruba 35-40 minut.
Zveřejněno 23. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mazanec Albert
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KY4r
Moje poznámka
Mazanec Albert
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KY4r
Nejnovější recepty
Ořechy s jablečným karamelem podle Josefa Maršálka
Přidáno před 33 minutami
Ragú z červené čočky a zeleniny
Přidáno před 14 hodinami
Tlačenkový salát podle ČSN
Přidáno před 14 hodinami
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 18 hodinami
Kokosové sušenky
Přidáno před 20 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Listový salát s ořechy
Limek před 10 hodinami
Margot kuličky
Junys před 10 hodinami
Zapečené kuřecí řízky
Elivet před 10 hodinami
Oříškovočokoládová bábovka
[email protected] před 11 hodinami
Rychlá ořechová bábovka
Misatomanova před 11 hodinami
Jihočeská kulajda
RomanaMonika před 13 hodinami
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
Mi_Ky před 13 hodinami
Sypaný jablečný koláč
magdalenka před 13 hodinami
Polévka z oranžové tykve
Kajkajak před 13 hodinami
Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor - podrobně
NikolaHlatka před 14 hodinami
Tématické fráze:
mazanec albert,
časopis albert,
časopis albert recepty,
doba pečení mazance,
albert časopis,
albert časopis recepty,
albert recepty,
albert časopis o vaření,
mazanec doba pečení,
mazanec recept albert,
recepty albert,
jak dlouho se pece mazanec,
velikonoční mazanec albert,
albert mazanec,
albert recepty z casopisu,
rychlý dobrý mazanec,
mazanec ze sadla,
recepty z časopisu albert,
recepty albert.cz,
albert recepty mazanec
Suroviny:
mouka hladká,
rum,
rozinky,
droždí čerstvé,
mléko,
cukr krupice,
kůra citronová,
vejce,
sůl,
máslo,
sádlo,
olej slunečnicový,
vejce,
mandle
Komentáře (6)