Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 201 kJ / 1 482 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 118,31 g |
| Tuky | 93,35 g |
| Vláknina | 5,65 g |
| Cholesterol | 295 mg |
| Sodík | 5,92 g |
| Sůl | 14,65 g |
| Sacharidy | 24,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zvěřinu nakrájíme na kostky a naložíme do marinády z červeného vína, tymiánu, bobkového listu a soli. Maso necháme marinovat alespoň 5 hodin.
Krok 2: Na lžíci oleje necháme vyškvařit kostičky špeku, osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme marinované maso a ze všech stran zprudka opečeme.
Krok 3: Zaprášíme moukou, necháme trochu zasmahnout, podlijeme vařicí vodou, zbytkem marinády (bez bobkového listu), přidáme 3 lžíce brusinkového želé (či marmelády), lžíci sojové omáčky a dusíme za občasného podlévání horkou vodou doměkka.
Zveřejněno 15. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kančí kýta na brusinkách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vYOM
Moje poznámka
Kančí kýta na brusinkách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vYOM
Nejnovější recepty
Kuřecí mleté kuličky s jablkem z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 9 hodinami
Plněné zapečené brambory
Přidáno před 10 hodinami
Dort z listového těsta
Přidáno před 11 hodinami
Krémová polévka z pečené zeleniny
Přidáno před 12 hodinami
Dýňové karbanátky
Přidáno před 17 hodinami
Bramborové těsto na knedlíky univerzální
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Margot koláč s jablky
jestedka před 8 minutami
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
KrisZaezemi před 15 minutami
Řepánky
Jitkazmecka před 19 minutami
Zapečené těstoviny s houbami
KrisZaezemi před 21 minutami
Jablkový křen
cookamater před 33 minutami
Kuřecí stehna na citrusech
Jan Nemec před 11 hodinami
Kuře na celeru
JanaPav před 12 hodinami
Celerovo-jablečná polévka
JanaPav před 12 hodinami
Jednoduchá jablečná buchta
MarcelaH. před 13 hodinami
Budapešťská pomazánka
Rennnie. před 14 hodinami
Tématické fráze:
kančí kýta,
kančí kýta recepty,
kaňčí kýta recept,
kanec na brusinkách,
recepty divočina kančí kýta,
zvěřina na brusinkách,
recepty kančí kýta,
maso na brusinkách,
recept na kančí kýtu,
kančí steak,
divocak na brusinkach,
divočina na brusinkách,
recepty z kancí kýty,
recept kančí kýta,
kančí steaky recepty,
recept z divočiny kyta,
kančí brusinky,
kančí maso na brusinkách,
kančí maso na brusinkách,
marináda na kančí kýtu
Suroviny:
kýta kančí,
olej,
cibule,
mouka hladká,
špek,
želé brusinkové,
omáčka sojová,
víno červené,
tymián sušený,
bobkový list,
sůl
Komentáře (25)
(spagetko i Tobě děkuji za radu, kde koupit brusinky i šípkovou)
Zvěřinu jsem ještě nikdy nedělala, ale kančí mi opravdu chutná. Tohle je skvělá úprava, bod posílám rovnou -