Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maso "po čínsku"

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

29. 5. 2011 14:20

Suroviny

Porce: 4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 100 kJ / 502 kcal
Bílkoviny21,24 g
Tuky24,88 g
Vláknina3,42 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 5,92 g
Sůl14,82 g
Sacharidy47,32 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tohle je recept, který u nás ve vesnici, v porevoluční době, dělala asi každá rodina., V tu dobu to pro nás byla neuvěřitelná dobrota, kdysi ho mamka s babičkou připravovala z prsou, z našich odchovaných moráků, to se nám dělávaly boule za ušima.

Možná tímto receptem tu vyvolám vlnu diskuze, ale věřte, hledala jsem tu tento recept, nenašla jsem ho a jinak ho nazvat jsem nedokázala, prostě od malička mám tento recept spjat s názvem "maso po čínsku".

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

30. 5. 2011 12:40

chocolate: Já to měla naložené jen od rána od 8 hodin a fakt dobré! Ikdyž věřím, že čím déle, tím lépe:-p Včera večer mi nezbylo ani jedno vajíčko, smažili jsme vaječinu, tak to muselo počkat do rána.:-/

chocolate chocolate

30. 5. 2011 12:38

Jana Remkova:Pěkná panoramata z brambor Jani.
U nás budou na večeři, mám je už od včerejška naložené a musím se moc přemlouvat (a tužit si charakter), abych si jeden testovací neosmažila:-p.

JanaDorazinova JanaDorazinova

30. 5. 2011 12:34

Ivi, přidávám ti foto;-), snad ti tu krásu moc nepokazím:-). Mooc dobré a máš pravdu, i u nás to jednu dřívější dobu bylo národní jídlo;-)

Eliza Eliza

29. 5. 2011 20:58

Ivulinko, děkuji za odpověď. Já jsem si to myslela...:-), ale stejnak to podepisovat neumím a nakonec je mi to vlastně jedno, vy to tu víte, že fotím sama...;-):-) a jinam nechodím...
A k receptu...Sama občas řeším, jestli recept vložit nebo ne, ale protože ze zkušeností vím, že jedna dvě ingredience či jiná technologie vytvoří jiné a třeba i chutnější jídlo - vložila bych recept také. Nakonec si každý může vybrat, od toho jsou podobné recepty...A potom - když se přidá fotka k hotovému, napsanému receptu a suroviny či postup jsou změněné, není to autentické. Takže tento recept vítám, protože sama jsem zatím vždy dávala jiné ingredience v jiném poměru...;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

29. 5. 2011 20:47

ivulinka:a máš recht. ;-)

chocolate chocolate

29. 5. 2011 20:33

My jsme tomuto masíčku říkali zatloukané kotlety;-).Ivčo:-K, je fakt, že už je tu v mnoha variacích a nováček by asi dostal kartáč, nicméně já posílám bod a díky.Dcera je u babči a na zítra si přála nějaké masíčko "na prudko" a díky tobě jsem si na něj vzpomněla.Tahle úprava nikdy nezklame.

ivulinka ivulinka

29. 5. 2011 20:08

Eliza: Ano, fotky si podepisuji hlavně kvůli kopírování, už i já jsem měla fotky na jiných webech bez mého souhlasu.

Myšlenko: dlouho jsem váhala, jestli tento recept sem dát, i jsem dlouho, dlouho brouzdala a pročítala podobné recepty, žádný shodný tu takový není.
Více se k tomuto receptu vyjadřovat nebudu.

myšlenka

29. 5. 2011 19:45

Krásný recept, škoda, že tady už je skutečně mockrát. Jsou to cikánské řízky a nic nového pod sluncem. Dívím se, Ivulinko, že ty, která to tady už znáš, nejdříve nekoukneš, jestli vkládáš určitě novinku. :-(

Eliza Eliza

29. 5. 2011 19:06

Ivulinko, takové naložené rychlovky mám moc ráda, posílám bod.:yes::-p

A teď: Už dlouho se chci zeptat...;-), tak se ptám náhodou zrovna tady u tohoto tvého receptu, Ivulinko, takže nic v souvislosti s tebou... Proč si podepisujete ty fotky? Všimla jsem si, že to dělá už celá řada z vás, tak by mě zajímal důvod...:-8 Kvůli možnému kopírování na jiné weby? (nic jiného mě nenapadá, tak to tak asi nejspíš bude...)
Předem děkuji za vysvětlení...:-)

pipre pipre

29. 5. 2011 18:01

Dělávám téměř stejně, jako plátky i nudličky:-):yes:+9

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

29. 5. 2011 16:51

Pěkné, myslím , že to bude mooc dobré:-K:-K:-):yes::yes:

Di

29. 5. 2011 16:39

No já si myslím, že na tomhle receptu není čínského vůbec nic až na ten název.:-)) Ale jinak je to naprosto univerzální nápad, jak za pár minut udělat skvělou, křehkou minutku, kterou si v klidu připravíte předem. Já jsem recept poznala pod názvem rošťák a byl z vepřeové kotlety. Do směsi se dávalo trochu glutasolu, aby maso nakřehlo. Tímto způsobem dělám kuřecí, krůtí, vepřové plátky a zkoušela jsem i hovězí. Nikdy nezklamalo. Ani suroviny na marinádu není nutné dodržovat, základ je vajíčko a solamyl, které ochutíte podle své vůle. Na drůbež dávám například kari a zázvor. Směs musí být hodně slaná, aby sůl trochu prosákla do masa. K drůbežím plátkům dělávám těstovinový salát s Majolkou® a zeleninovou smědí Moravankou, je to super kombinace. :-p

maiva maiva

29. 5. 2011 16:23

Ivulinko:-Ddělávám stejně jen taky na nudličky obvykle jako Bibinka:-p:yes:

Bibinka Bibinka

29. 5. 2011 16:11

Ivulinko, jejej, tohle přesně dělávám, jen místo celého plátku masa krájím nudičky a protože je to dobré, musím ti dát 4.boda:yes:

Colombo65 Colombo65

29. 5. 2011 15:08

Super dobrota a název je příhodný k surovinám ;-);-);-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: maso po čínsku kuřecí maso po čínsku kuřecí nudlíčky po čínsku krůtí maso po čínsku kuřecí po čínsku kuřecí placičky po čínsku sojové maso po čínsku krůtí prsa po čínsku kuřecí prsa po čínsku řízky po čínsku krútí nudličky po čínsku,těstovina kachní prsíčka po čínsku řízek po čínsku krutí po činsku drůbeží maso po čínsku krůtí nudličky po čínsku kuřecí řízky po čínsku kachni prsa po činsku recepty kuřecí maso po čínsku mleté maso po čínsku

Suroviny: vejce, hořčice, solamyl, maggi, sůl, omáčka worcesterová, omáčka sojová, paprika sušená sladká, kečup sladký, česnek, pepř, maso drůbeží, olej

TopRecepty.cz

Maso "po čínsku"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rgR2