Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 624 kJ / 388 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,04 g |
Tuky | 16,36 g |
Vláknina | 9,79 g |
Cholesterol | 10 mg |
Sodík | 4,98 g |
Sůl | 11,60 g |
Sacharidy | 32,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rybí filety si prořízneme na větší plátky.
Krok 2: V misce si smícháme najemno nastrouhanou kůru z půlky citronu (omytého), najemno nasekanou petrželku, olivový olej, sůl a šťávu ze čtvrtiny citronu.
Krok 3: Touto směsí natřeme připravené filety, zavineme je do rolek( uzlíků) a zpevníme špejlemi.
Krok 4: Do kastrolu si nalijeme vodu, přidáme nastrouhanou kůru z druhé poloviny citronu a šťávu ze zbylého citronu. Do kastrolku vložíme pařáček, položíme na něj rybí balíčky, hrnec zakryjeme čistou utěrkou (/i papírovou) a přiklopíme poklicí. Na sporáku přivedeme k varu, ztlumíme a na mírném ohni paříme asi 15 minut.
Krok 5: V jiném hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní rýžové nudle a vaříme asi 2 min. Poté zcedíme a uchováme v teple.
Krok 6: Mrkev, žampiony a pórek si nakrájíme na tenké plátky, cibuli na půlkolečka.
Krok 7: Na širší pánvi si rozehřejeme olej, přidáme cibuli a mrkev a necháme pár minut restovat (mrkev začne pouštět barvu). Poté přidáme žampiony, lehce promícháme a vlijeme omáčky a víno. Necháme dojít k varu a zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce studené vody. Přidáme pórek, promícháme, dochutíme dle potřeby a odstavíme z tepla. Omáčky má být jen troška a v ní křupavá zelenina.
Krok 8: Na talíř dáme horké rýžové nudle, doprostřed dáme omáčku a nahoru položíme rybí balíčky.
Zveřejněno 20. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rybí balíčky na špejli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oA6j
Moje poznámka
Rybí balíčky na špejli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oA6j
Nejnovější recepty
Kuřecí maso na paprice pro diabetiky bez mouky
Přidáno před 6 hodinami
Plněná kuřecí prsa s hráškem ( vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 7 hodinami
Maďarská krkovička
Přidáno před 9 hodinami
Čočka s kysaným zelím a paprikami
Přidáno před 11 hodinami
Sýrové tousty se zeleninou
Přidáno před 11 hodinami
Šoulet s uzeným kuřecím stehýnkem
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchtičky s krémem
Tatana61 před 2 hodinami
Pesto z pažitky
Bohunka37 před 2 hodinami
Smetanovo-kokosová bublanina
Bohunka37 před 2 hodinami
Tvrdý sýr
Lenina 123 před 5 hodinami
Banánové vafle
amaliesediv před 6 hodinami
Pomazánka z cottage - výborná, zdravá a dietní
Lucie1001 před 6 hodinami
Svíčková na smetaně
Toby. před 7 hodinami
Vepřové bylinkové špízy
E. J. K. před 7 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Ivana64 před 9 hodinami
Tvarohové koblížky
Hanka6677 před 9 hodinami
Tématické fráze:
vitasia,
vitasia thai,
kdy přidat rybi omáčku do pokrmu,
zdravé rybí mám ráda recepty,
z ceho jsou rybi ocka,
zapekana rybi očka,
rybka na spejli,
recept na rybí očka z bílé ryby,
rybi omačka thai pride,
rybí omáčka thai pride recepty,
vitasia smes,
recept s fish sauce,
fish sauce recept,
rybi uzliky,
rybí omáčka vitasia,
co je omáčka thai pridé,
recepty z rybi omáčky thai,
vitasia.cz,
vitasia thai sauce recept,
jak připravit vitasia
Suroviny:
filet z ryb,
citron,
sůl,
olej olivový,
petrželka,
olej olivový,
cibule,
mrkev,
žampióny,
pórek,
omáčka sojová,
omáčka rybí,
víno bílé suché,
solamyl,
nudle rýžové
Komentáře (16)