Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí kýta na dubácích

Hřib dubový, lidově také dubák nebo pravák, je vynikající a hodně vyhledávaná houba. Skvěle se hodí pro sušení a konzervaci. Zde použijeme jak jeho sušenou verzi, tak celé čerstvé plodnice. S pečeným hovězím tak vznikne chutné a voňavé jídlo.

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Středně náročný

Doba přípravy 200 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 180 min

200 min (20 min příprava + 180 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie422 kJ /
101 kcal
Bílkoviny3,22 g
Tuky0,42 g
Vláknina11,34 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 15 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy18,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Houby předem namočíme do horké vody a necháme nabobtnat. Troubu rozpálíme na 250 °C. Krok 2: Hovězí ořech na sádle ze všech stran orestujeme, osolíme, opepříme, okmínujeme. Přidáme cibuli nakrájenou na půlměsíčky, česnek na plátky, namočené sušené houby, podlijeme vývarem, přikryjeme víkem a vložíme do rozpálené trouby. Krok 3: Po půlhodině stáhneme teplotu na 150 °C a za občasného podlévání a polévání pečeme další 1,5-2 hodiny. Krok 4: Půl hodiny před dokončením přidáme k masu čerstvé hřiby. Krok 5: Hotové maso vyjmeme a uchováme v teple. Krok 6: Výpek zahustíme zátřepkou z hladké mouky a vývaru, provaříme, případně dosolíme. Krok 7: Podáváme s dušenou rýží.

TIP: Houbový pekáček - oblíbený recept houbařů

Zveřejněno 31. 7. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kýta na dubácích

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZZKQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kýta na dubácích

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZZKQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Krasne naservirovane,urcite velmi chutne jedlo.:yes:

No to je krásný receptík!!!:-p:-p:yes:Jendo,ale kde vzít ty dubáky???:-8:-8Já vím počkat si na příští rok,že;-):-D:yes:+1

Ani mě teď nenapadá, co je lepšího než hovězí na houbách! Ale Ty to zase dovedeš k absolutní dokonalosti!

:-Kjedním slovem paráda houby miluju:-*jak koli upravené+1:-D:yes::yes:

Děkuji všem za přízeň;-):-K.

http://www.biolib.cz/cz/taxon/id60126/
pravdu má Jenda i cathleen;-):-)
hřib dubový,lidově ..dubák:-K

Maso na houbách je výborná záležitost ;-) +10.bod:yes:

Jendo, moc chutnej recept, který taky dělám, jen mám ty houby s tím masem pokrájený dohromady a ne s jedním druhem hub;-) Houby jsou prostě výborná záležitost a k masu extra supr:-p Dávám ti 9.bod:yes:

:-p+8:yes:Nepohrdla bych;-):-p

cathleen: Fakt?:-O Vidíš, to mně ani nenapadlo, že by mohl být problém, pro nás tady je dubák taky hřib dubový ;-):-D

:-))perfektně "jedlá" fotka:yes: Jen si - jako člověk, který nehoubaří - myslím, že pokud dubákem myslíš hřib dubový, měl bys to pro nás méně znalé popsat oběma názvy.
S názvem dubák jsem se zatím setkala pouze ve slovenštině.

Jdu na houby, a to i sama a v dešti :-/;-):-p:yes:

Tak to je parada, ja tu robim taku dietnu fazulovu na chudnutie a tu taketo dobroty:-p:yes:

Foto i jídlo - super!!:yes:+4

:-p:-K Opravdu luxusni zalezitost..mnam!

Mrkni, co jsem našla já a zítra jdu zase, viz fotoalbum;-)

To máme štěstí, že u nás rostou, viď:-)). Maso a houby, to je pro mě kobinace, která u mě evokuuje pavlovův reflex:-p:yes:

jednoduchá a krásní záležitost:-K
foto i pokrm, jako vždy v tvém provedení, luxusní:-K:yes::-)

Mistře - smekám ;-);-);-)

Tématické fráze:
hovězí kýta na houbách, hovězí kýta, hovězí kýta recepty, hovezi kyta recept, recepty z hovězí kýty, hovězí na hřibech, hovězí pečeně z kýty recept, hovezi orech recept, co uvařit z hovězí kýty, hovezi orech, hovězí guláš z kýty, hovězí maso - kýta recepty, hovězí ořech recepty, recepty hovězí kýta, gulas z hovezi kyty, sušená kýta, domácí sušená kýta, hovezi kyta orech, hovězí kýta na česneku, recept hovezi kyta

Suroviny:
kýta hovězí, houby sušené, houba hřib, cibule, česnek, kmín drcený, pepř mletý, sůl, sádlo, mouka hladká, vývar hovězí

Přidat fotografie receptu