Cuketová frittata
Cuketová frittata je lehké, ale syté jídlo z vajec, cukety a bylinek. Rychlá večeře z jedné pánve, ideální v sezóně, kdy pokrmů z cuket není nikdy dost. Výborně chutná teplá i studená a podávat ji můžete s chlebem či vařeným bramborem.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 797 kJ / 1 625 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 93,51 g |
| Tuky | 128,75 g |
| Vláknina | 2,96 g |
| Cholesterol | 1,87 g |
| Sodík | 2,18 g |
| Sůl | 5,22 g |
| Sacharidy | 22,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cuketu ošúpeme, odstránime semená a nastrúhame na slzičkovom strúhadle. Mierne osolíme, mierne vyžmýkame. Ostane množstvo asi na 2 hrnčeky.
Krok 2: Na veľkú panvicu dáme olej, rozohrejeme a pridáme nastrúhanú cuketu.
Krok 3: Premiešavame a dusíme. Pridáme pretlačený cesnak, trochu muškátového orieška a korenia. Na cuketu nasypeme petržlenovú vňať alebo pažítku.
Krok 4: Vajcia rozšľaháme, osolíme a vmiešame šľahačku. Zalejeme vaječnou zmesou, zmiernime plameň a zakryjeme pokrievkou. Keď vajcia stuhnú, posypeme strúhaným syrom a necháme roztopiť.
Zveřejněno 15. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cuketová frittata
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZZLw
Moje poznámka
Cuketová frittata
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZZLw
Nejnovější recepty
Vánoční oplatky
Přidáno před 12 hodinami
Medové kuličky
Přidáno před 14 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 15 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 15 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 16 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční cukroví
fragolina před 1 hodinou
Brambory s vůní mandlí
Fitulka před 5 hodinami
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Ututatise před 6 hodinami
Poctivá vánočka
metrix7 před 6 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Slavista62 před 7 hodinami
Krkovička z trouby
Sahula před 7 hodinami
Těsto na perníčky - hned měkké
habis před 7 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
AlienkaKalousova před 7 hodinami
Domácí laskonky aneb: Křehké bílkové pokušení
milhausz1984 před 8 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
busy_dad před 8 hodinami
Tématické fráze:
cuketová fritata,
spagetova fritata,
fritata,
fritata s cuketou,
fritaty,
mail preca.in loc:cz,
cuketova fritatta,
špagetové fritáty,
karbenatky z cukyny,
špagetová frittata,
info preca in loc:cz,
frittata se zeleninou,
co uvarit s cukyny,
fritatta,
fritata recept,
fritatta s cuketou,
bramborové fritáty,
recepty z cukety,
pesto z cukyny,
wwwgulas,cukyny,cz
Suroviny:
cuketa,
olej,
česnek,
vejce,
smetana ke šlehání,
sýr nastrouhaný,
ořech muškátový,
nať petrželová,
pepř bílý mletý,
sůl
Komentáře (23)
Taká bůčkovite prerastená cuketa by tiež nebola zlá...ak niekto vie, ako ju vypestovať, budem rada za info...
(Mäsožravcovi som k tomuto beztak musela uvariť klobásu!)
A teší ma, že môj hrneček vstúpil do siene slávy...
Jednu prerastenú - macatú cuketu mám ve spížce. Kdyby byla prorostlá jak bůček, tak by mi ji manžel snědl.
Magdalénko, dobrý recept pro mě. Manželovi bych k cuketě musela nakrájet uzený bůček nebo pikantní klobásu.
Posílám +11.
Ještě mi řekni..co je to prerastená cuketa?
Tanicka, z toho dôvodu ako spomínaš, zvyknem tú cuketu pred úpravou osoliť a vytlačiť z vody. Možno aj odparovaním tekutiny z panvice by sme dosiahli podobný efekt, ale určite by to dlho trvalo.
a gratuluji k novému