Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tarhoňa

Tarhoňa je drobná těstovina oblíbená zejména na Slovensku a v Maďarsku. Používá se jako příloha k masu se šťávou, zavářka do polévek, ale skvěle se hodí i pro přípravu těstovinových salátů. Před vařením ji, pro lepší chuť, nejdříve opražte.

Hodnocení receptu je 4,2 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min bez doby schnutí

15 min (15 min příprava, bez doby schnutí )

6. 8. 2008 12:28

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie442 kJ / 106 kcal
Bílkoviny8,68 g
Tuky7,56 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 99 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy0,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Na Slovensku dostať tarhoňu hotovú bežne v každých potravinách, netreba ju teda pripravovať doma. Doma robená tarhoňa nemá tvar dokonalých guličiek, to kvôli tomu strúhaniu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

6. 8. 2008 14:30

áno, dá sa to urobiť aj tak, že sa opraží tarhoňa na troche tuku, potom sa zaleje vodou a dusí v rúre.:-)

vybusna vybusna

6. 8. 2008 12:51

ten*lepsi* sposob je asi to co spominala mamicka...ona este hovorila, ze to bolo dusene v trube na pekaci

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: tarhoňa jak vařit tarhoňa jako příloha jak se vaří tarhona recepty s tarhoňou trhoňa torhoňa tarhoňa a kuřecí maso targoňa těstoviny tarhońa jak vařit tarhoňu tarhuňa karhoňa terhona recept s tarhonou tarhola tvarhoňa tarhaňa jak se dela tarhona tarhona cena tarhane

Suroviny: mouka polohrubá, vejce, sůl, voda

TopRecepty.cz

Tarhoňa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBrN