Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 487 kJ / 833 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,11 g |
| Tuky | 60,56 g |
| Vláknina | 6,31 g |
| Cholesterol | 180 mg |
| Sodík | 1,06 g |
| Sůl | 2,77 g |
| Sacharidy | 49,01 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na troše másla opražíme 1/3 z nastrouhaného množství bagety, zalijeme horkou vodou (vývarem), dáme bujon, (při použití vývaru se už nedává), prolisujeme česnek, pokud máme hodně silný, nemusí ho být tolik a dosypeme zbytek bagety, chvilku necháme nasáknout a pak rozmixujeme.
Krok 2: Za stálého míchání vlijeme smetanu, osolíme a opepříme, necháme projít varem, ale pozor, smetana má tendenci pěnit, tak ať vám nevyletí pěna po kuchyni.
Krok 3: Pokud je česnek moc cítit, dáme trochu másla či smetany, tím trochu srazíme chuť, podáváme horkou, nejlépe v chlebu.
Zveřejněno 13. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krémová česnečka (knoblauchsuppe)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mM2G
Moje poznámka
Krémová česnečka (knoblauchsuppe)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mM2G
Nejnovější recepty
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 11 minutami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 4 hodinami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 16 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 22 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 23 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Celerová polévka s mlékem
Fitulka před 51 minutami
Zelňačka mojí babičky
Fitulka před 3 hodinami
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 13 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 13 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 15 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 15 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 15 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 16 hodinami
Tématické fráze:
krémová česnečka,
rakouska cesnecka,
smetanová česnečka,
rakouská krémová česneková polévka,
krémová česnečka z pečeného česneku,
česnečka kremova,
rakouská krémová česnečka,
česnečka v chlebu,
krémová cesnecka rakouska,
rakouská česnéková krémová polévka,
krémová česnečka jako v rakousku,
smetanova cesnecka recept,
krémová česnečka se slaninou,
babiččina krémová česnečka,
krémová česnečka v chlebu,
česnečka smetanová,
česneková polévka bílá kremova,
rakouska kremova cesnecka,
česnečka po rakousku,
kremova cesnecka recept
Suroviny:
voda,
bujón,
česnek,
smetana,
bageta,
sůl,
pepř,
mouka,
mouka hladká,
máslo,
slanina
Komentáře (16)
1) použil jsem bylinkový bujón a nemělo to žádnou chuť, tak jsem to rychle dochutil telecím vývarem!
2) podával jsem k tomu nastrouhaný uzený sýr
3) osmahl jsem slaninu a přidal ji do polévky.
Výsledek - SUPER ;) určitě zopakujeme