Pěnový dort (mousse) z mléčných karamel
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 8 183 kJ / 1 956 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,57 g |
Tuky | 115,18 g |
Vláknina | 1,22 g |
Cholesterol | 1,08 g |
Sodík | 567 mg |
Sůl | 1,46 g |
Sacharidy | 181,61 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Edit: 7.2.2016. Dnes bych už tento recept nepřidal. Je dost sladký, chtěl jsem ho nechat odstranit, ale nebylo mi vyhověno.
*Tento recept jsem dělal poprvé a uvádím ho tak jak ho mám napsaný. Podle mého názoru by se klidně mohl vynechat moučkový cukr-karamely jsou dost sladké-a ubral bych jeden plátek želatiny.
*Tento recept je na menší dortovou formu.Já jsem dělal individuální dortíky a samotný mousse do skleničky-pohár.
*Na spodek dortu můžeme použít jakýkoliv piškot, rozdrcené sušenky s máslem nebo tento piškot http://www.toprecepty.cz/recept/24516-tarta-mousse....
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 5. 2012 17:56
Děkuji za odpověď. Já to vyzkouším
1. 5. 2012 23:24
rebeka:pochvala od profesionální fotografky potěší
1. 5. 2012 23:21
Martina:bez želatiny nebude konzistence tak kompaktní, bude řidší, ale myslím že do poháru by to šlo i když to nemám odzkoušené.
1. 5. 2012 20:28
páni taková nádhera a unikla mi
tohle si někdy udělám, vypadá to naprosto luxusně.. foto.. dokonalost sama tleskám a smekám
tohle si někdy udělám, vypadá to naprosto luxusně.. foto.. dokonalost sama tleskám a smekám
1. 5. 2012 20:06
Co kdybych nedala želatinu, byla by to pěna do poháru? Jako třeba čokoládová? Co myslíte? Poznáte to podle množství surovin?
Děkuji
Děkuji
29. 4. 2012 13:43
Sníh se může šlehat i ve vodní lázni. Ale asi bych do krému nedával cukr, jak je uvedeno v poznámce nebo bych ho alespoň ubral.
29. 4. 2012 10:53
Může se sníh vyšlehat ve vodní lázni?
9. 1. 2012 16:03
Moc hezké
9. 1. 2012 10:47
Miquel: Díky. Přesně o tomhle postupu jsem uvažovala. Použít pevnou podložku, která se využívá na semifreda. Teď jen sebrat odvahu
8. 1. 2012 12:51
Sarovka: 1 plátek želatiny váží cca 1,5 gramu. Když se spodek forem na semifreda dobře utěsní tak by to neměl být problém.
Sarovka a Katy: Spodek dortíku jsem si vyrojil kulatým vykrajovátkem, podle toho jsem si uřízl proužek piškotu, tak aby mi to vyšlo po celém obvodě kulatého piškotového základu, a kolem tohoto piškotu jsem připevnil pomocí lepící pásky silnou ohebnou folii a pak jsem to naplnil moussem.Když to sestydne tak se odstraní folie a piškot drží svůj tvar UFFF snad jsem to napsal srozumitelně
Sarovka a Katy: Spodek dortíku jsem si vyrojil kulatým vykrajovátkem, podle toho jsem si uřízl proužek piškotu, tak aby mi to vyšlo po celém obvodě kulatého piškotového základu, a kolem tohoto piškotu jsem připevnil pomocí lepící pásky silnou ohebnou folii a pak jsem to naplnil moussem.Když to sestydne tak se odstraní folie a piškot drží svůj tvar UFFF snad jsem to napsal srozumitelně
7. 1. 2012 18:06
Jak mám udělat, abych ten piškot měla po obvodu toho krému, tak jak to máte vy?Jinak super, škoda, že nemůžu dát bod
6. 1. 2012 15:32
Jsem naprosto okouzlena Ale mám pár "technických" otázek:
1. plátek želatiny - není možné uvést váhu?
2. bude mi mousse držet tvar ve formičkách na semifreda?
3. piškot připevním krémem
Omlouvám se a děkuji
1. plátek želatiny - není možné uvést váhu?
2. bude mi mousse držet tvar ve formičkách na semifreda?
3. piškot připevním krémem
Omlouvám se a děkuji
6. 1. 2012 10:42
Děkuji, děkuji, děkuji.
Pajaska a zizala teď jste mě odhalili
Pajaska a zizala teď jste mě odhalili
6. 1. 2012 09:03
Migueli,nemáš náhodou hotelovku?To je dílo profíka.Opět nádhera a co je vidět na fotce i struktura pěny hodně povedená.Tvé recepty jsou ukázkou umu a estetiky.Vážně pastva pro oko a určo i pro chuťové buňky.
5. 1. 2012 23:58
Při sváteční příležitosti vyzkouším, prozatím si recept uložím. A pošlu bod.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 10 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 19 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 20 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Brokolicové placičky
HanLen uvařil před 1 hodinou
Sachr dort z jablek
marie.ledlova@email.cz uvařil před 6 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 6 hodinami
Polévka z kuřecích hřbetů
Gregusa uvařila před 7 hodinami
Těsto na pizzu
sarahaj uvařil před 9 hodinami
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 11 hodinami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 12 hodinami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 13 hodinami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 13 hodinami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Otestovali jsme smažák ze syrečků i knedlík plněný sýrem: „Festival“ smaženého sýra rozhodně stojí za návštěvu
Další recepty
Tématické fráze: karamelova pena karamel recept pěnový pohár karamelový dort karamelový mousse recept mléčné karamelky mlečné recepty kolik váží plátek želatiny karamelova pena do dortu recept na karamelu vy dort karamelový dort recept karamelový pohár recept dort karamel recept na dort karamelový mousse krém z mléčných karamel karamel plněný sváteční mousse dort od food bloggerů karamelová pěna mousse domaci mlecne karamely krem
Suroviny: karamelky, želatina, smetana, bílek, smetana ke šlehání, cukr moučkový, vejce, cukr krystal, mouka hladká, škrob kukuřičný
Pěnový dort (mousse) z mléčných karamel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3KLR
31 názorů