Jitrnice – rozpis na 10 kg
K zabíjačkovým specialitám patří bezesporu také jitrnice. Masité části s vnitřnostmi a pečivem smícháme do kašovité hmoty, dokořeníme a plníme tenké střívko. Po uvaření je skladujeme v chladu a rychle spotřebujeme.
Suroviny pro 1 dávka
10 kg jitrnic
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 43 541 kJ / 10 407 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 669,08 g |
Tuky | 141,16 g |
Vláknina | 128,65 g |
Cholesterol | 7,08 g |
Sodík | 70,98 g |
Sůl | 177,15 g |
Sacharidy | 1 552,57 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 5. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jitrnice – rozpis na 10 kg
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g6Zl
Moje poznámka
Jitrnice – rozpis na 10 kg
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g6Zl
Nejnovější recepty
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno před 5 hodinami
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno před 6 hodinami
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno před 7 hodinami
Salsa zavařená na zimu
Přidáno před 7 hodinami
Steaky z kapra
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Uzený vývar s nudlemi a knedlíčky
barypb před 1 hodinou
Hrušková povidla na frgále
LeoBart před 1 hodinou
Bramborové knedlíky
Alamatej před 2 hodinami
Cikánské cukroví
Annnn před 3 hodinami
Koláč s jablečnou nádivkou
Evajira před 3 hodinami
Rajská omáčka s plněnými paprikami
Evajira před 3 hodinami
Cuketové polévka s vepřovým vývarem
Kajkajak před 3 hodinami
Myšky z ředkvičky
Sahula před 3 hodinami
Výborný piškotový korpus na dorty
Barbuna před 4 hodinami
Bílá zelňačka s koprem
Sahula před 4 hodinami
Tématické fráze:
výroba jaternic,
buchta do jaternic,
domácí jaternice,
recept na domácí jaternice,
top 10 recepty,
buchta na zabíjačku,
zabijačková buchta do jitrnic,
placka do jitrnic,
co se dává do jitrnic,
zabíjačková buchta,
buchta na zabijačku recept,
jaternice nebo jitrnice,
buchta do jitrnic z hrubé mouky,
vyroba domacich jaternic,
zabijačková buchta recept,
buchty do jaternic,
placka na zabijačku,
jitrnice nebo jaternice,
buchta do jaternic recept,
buchta na jaternice
Suroviny:
slezina,
rohlík,
játra,
sůl,
pepř mletý,
koření nové koření mleté,
majoránka,
zázvor mletý,
česnek,
vývar masový,
Komentáře (21)
fb.lib: Fakt do jitrnic nepřidáváte vařené, pomleté kůže?
Pokud by jste měla zájem i o jiné uzenářské recepty jako ,jelítka,paštiky,taliány,různé klobásy,šunky,párky a salámy i nakládání a uzení masa mohu napsat a vložit recepty i poradit přes email.Hodně úspěchů u plotny a dobrou chuť.
Vařilo se těsně pod bodem varu.