Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Filipky

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Suroviny

Porce: 8-10 kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 007 kJ /
2 392 kcal
Bílkoviny65,44 g
Tuky42,83 g
Vláknina33,81 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8,01 g
Sůl20,00 g
Sacharidy419,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na omládek v míse jen vymícháme a pak, v zakryté, necháme 45 minut nakynout. Krok 2: Přidáme zbytek všech surovin a ručně nebo robotem vymísíme hladké těsto, které necháme asi hodinu vykynout. Krok 3: Vykynuté vytáhneme na pracovní desku, propracujeme, pokud je třeba, opatrně podsypeme moukou jen tak, aby se těsto nelepilo. Krok 4: Rozdělíme na 8-10 dílků, z každého vytvarujeme bulku a necháme asi 5 minut odpočinout. Pak vyválíme (pokud to jde, moc nepodsypáváme moukou) a srolujeme do rohlíků. Každý z nich ještě dlaní vyválíme na delší a tenčí. Uložíme je na plech s pečícím papírem nebo fólií a necháme dobře vykynout. Krok 5: Pak potřeme vodou a upečeme ve vyhřáté troubě (220°C/20-25min).

Zveřejněno 6. 2. 2012

Poznámka autorky cathleen

Rohlíky jsou opravdu tmavé, hodně celozrnné, a přesto lehké. Výborné i na druhý den.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Filipky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x96n

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Filipky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x96n

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (45)

cathleen: to jsi mě dostala, já se úplně stydím, ostatně už jsou snědené...

Betyna: díky :-K fotka je krásná, dala jsem si ji jako hlavní :-*

:yes: dovolila jsem si přidat fotku díky za recept

dexulka: děkuju za vyzkoušení i fotku :-K

Tak jsem vyzkoušela tyhle Filipky,jelikož syn se jmenuje Filip a chutnalo nám :-p Měla jsem obě mouky celkem hrubě mleté a je to poznat,jak na chuti,tak vzhledu,ale nebylo to ke škodě.Rohlíky jsou křupavé a nadýchané :-8 Určitě zopakuji ;-)Posílám foto i bod :yes:

vendula.tesarova: pokud nechate pecivo i pred vlozenim do trouby opravdu dobre nakynout, je jen trosku hutnejsi nebo tezsi, nez koupene. Filipky jsou hodne celozrnne, i to zpusobuje vetsi "vahu" rohliku.
A v neposledni rade - koupene pecivo obsahuje tzv.zlepšující přípravky a ty prave mohou za to, ze je tak hodne nadychane.
Ale domaci je domaci ;-):yes:

dneska jsem upekla a jsou opravdu vynikající:yes:. Jenom by mě zajímalo proč to domácí pečivo je hutnější a těžší než to kupované:-?.

:-8Děkuju a jsem ráda, že chutná :-p

Ivi, včera jsem vyzkoušela a opravdu:yes:;-) Receptu jsem se držela 100%, jen jsem nedělala rohlíky, ale 2 delší bagety nebo spíš bych to nazvala večky na celou délku plechu. S těstem se dobře pracovalo a i když tam je dost celozrnné mouky tak hezky kynulo a chuťově je pak po upečení taky moc dobré;-):yes: Zítra budu dělat znovu, zkusím upéct v delší chlebíčkové formě. Děkuji moc za recept:-*:-K Dala jsem zasloužený bod a ještě přidávám obrázek, jak vypadá na řezu:-8:-K

finneta: :-p:-p:-p:-D

cathleen:ty budu dělat dneska:-D:-D a do půlky přimíchám cibulku. někdy mě štveš. takže dneska koupím tyhle zdravé mouky a filipky budou zítra:-D:-D;-)

Uloženo. Vyzkouším o víkendu. Vypadají velmi lákavě:-8:-K:yes:

senky: :-)jé, Jani, máš je nádherné, kulaté - je vidět, jak ti pěkně vyběhly:yes: A děkuju i za fotku:-K

finneta: řekla bych ti, že můžeš, ale už neřeknu, kolik které...určitě bude jiná gramáž, celozrnná víc "cucá" vodu a já navíc použila tu klasickou celozrnnou (nebyla jemňounká jako chlebovky). Budeš experimentovat?
:-!nebo zkus tyhle dalamánky - tam je pouze chlebová, bez celozrnných...http://www.toprecepty.cz/recept/25233-dalamanky-pr...

Ivčo, můžu dát místo celozrných mouk použít chlebové? jinak kašlu na dietku. a babička stejně vždycky říkala: najez se, holka, aspoň tě na vojně nezastřelej (bylo jí přes 90 a už se jí to, chudince, motalo). a bod pro tebe. :yes::yes:

Snídaně na zítra hotová;-) už to vidím, kafčo a filipka s máslem a jahodovým džemem:-8:-D já snad ani neusnu :-p Rohlíčky opravdu vynikající, jeden vzorkový je ve mně:-8 foto jako důkaz:-p

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
rohlíky filipky, proč sladěnka, celozrnná filipka, štaflíky, domácí houstičky s prefermentem, celozrnné chlebovky, pečivo filipky, filipky rohlíky, dort čuča, filipka celozrnná, celozrnné filipky, chlebový rohlík filipka, dorty od filipky, co jsou to filipky, štaflíky recept, kde koupím hotové slané košíčky

Suroviny:
voda, sladěnka, droždí, mouka hladká, voda, olej, sůl, mouka celozrnná žitná, mouka celozrnna pšeničná, mouka hladká

Přidat fotografie receptu