Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachní prsíčka na pomerančích

Šťavnatá kachní prsa s křupavou kůží, jemně provoněná pomerančovou kůrou jsou doplněna lahodnou omáčkou s červeným vínem. Stylový oběd nebo romantická večeře udělá dojem, i když v kuchyni nestrávíte celé odpoledne.

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dooga Dooga

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 5 min Bez doby marinovaní

30 min (25 min příprava + 5 min tepelná úprava, Bez doby marinovaní)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 225 kJ /
293 kcal
Bílkoviny1,24 g
Tuky0,83 g
Vláknina0,98 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 17 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy30,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kůži na kachních prsíčkách nařízneme až k masu (ne do masa) do mřížky. Krok 2: Nastrouháme kůru z jednoho BIO pomeranče, maso s ní potřeme a vložíme do ploché nádoby. Krok 3: Česnek a šalotku oloupeme, umyjeme a nasekáme najemno. Spolu s bobkovým listem přidáme do nádoby k masu. Krok 4: Z pomeranče vymačkáme šťávu a nalijeme na maso. Přilijeme víno a necháme marinovat minimálně 1 hodinu. Krok 5: Namarinované maso vyndáme z nádoby a necháme důkladně okapat. Krok 6: Marinádu přelijeme do malého hrnce, přilijeme balzamikový ocet a vše přivedeme do varu. Vaříme tak dlouho, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu. Krok 7: Omáčku přecedíme do jiného hrnce a ochutíme pepřem, solí a cukrem. Krok 8: Přidáme rybízovou marmeládu a vaříme 1–2 minuty, až omáčka zhoustne. Krok 9: Kachní prsa položíme nejprve kůží na suchou rozpálenou pánev a pečeme 5–7 minut, až je kůže křupavá. Stáhneme plamen, maso obrátíme a dopečeme dalších asi 8 minut. Krok 10: Maso podáváme nakrájené na plátky, spolu s připravenou omáčkou.

TIP: Kachna - bohatá inspirace těmi nejlepšími recepty

Zveřejněno 13. 4. 2012

Poznámka autora Dooga

Recept je od Z. Pohlreicha.

Biopomeranč a rybízové želé jsem na maloměstě nesehnal. Nahradil jsem proto řádně vydrhnutým pomerančem a rybízovou marmeládou. Chuť byla výborná.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kachní prsíčka na pomerančích

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gg43

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kachní prsíčka na pomerančích

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gg43

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dneska jsem dělal. Mám jen pár poznámek či dotazů a postřehů.
Taky jsem zapomněl na rybízové želé apoužil rybízový džem, ale omáčka nezhoustla, dle obrázku myslím jako u tebe. Ale v originálu to má být hustší přeliv čistě na maso, proto je tam to želé.
Pak ještě dle receptu jsem nesolil maso, nicméně to pak bylo trochu méně slanné. Možná i díky té nepovedené omáčce, která to má právě nahradit to solenní masa. No mám már poznámek do příště až budu dělat znova, každopádně sme to všichni s chutí snědli.
Jen vymyslet vhodnou přílohu je obtížnější.

:-KDooga Kombinace sladko slaná to je skvělá volba,ještě jsem kachnu na pomerančích nejedla ale tento recept stojí za zkoušku,moc hezky nafoceno:yes:uložím a vyzkouším...:yes:

Parádní bašta:-p+:yes: a super foto:yes:

Vašíku to musela být dobrota:-p+:yes::-K

Úžasné :-O:-p;-):yes:

Superka, moc pěkné, také jsem si při 200 rcp., dávala záležet jako Ty:-));-):-):yes:

Bibinka: Taky jsem si dal záležet - je to můj 100. recept.;-)

Dooga: moc pěkný a vymazlený recept, vypadá hodně jedle a zaručeně jedlý bude:-p;-) Máš jasnej kulatej 1O.bod:yes:

Dooga:
... super:yes:
V Brně, teď ale máme vše modro-bílé :-D:-D:-D teda kromě talířů:-))

Dooga: jj, už jsem si Tě uložila ;-):yes:

:yes:nádhera.;-)

:-p:-p:-p:yes::yes::yes:,hned bych si dala,vypadá to náramně :-p:-D

zizala: A je výborná. Nekecám.;-)

Ta omáčka vypadá vyloženě lákavě :-p

Tématické fráze:
kachní prsíčka podle pohlreicha, kachní prsíčka pohlreich, kachna na pomerančích pohlreich, kachní prsa recept, kačení prsa, husí prsíčka pohlreich, kachní prsíčka, kachni prsa pohlreich, recepty na kachní prsíčka, kachni prsa, kachni prsicka recepty, kachni prsa podle pohlreicha, husí prsa na pomerancích, příprava kachní prsou na pomerančích, kachní prsíčka recept, kaceni prsicka, kachní prsa s pomerančem, kachna na pomerančích recept, kačení prsa recept, kachní prsíčka recept pohlreich

Suroviny:
prsa kachní, pomeranče, česnek, cibule šalotka, víno červené suché, bobkový list, ocet balsamiko, cukr krystal, marmeláda rybízová, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu