Mátový sirup
Mátový sirup, který si připravíme doma, lahodně zpracuje čerstvé bylinky. Jeho výroba je jednoduchá a chutný sirup z máty se stane osvěžující součástí naší letní siesty i lékem při pokaženém žaludku.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 8 329 kJ / 1 991 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,20 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 10,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 16 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 492,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept pochází z červnového Gurmetu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 8. 2019 09:50
Maestra: Děkuji za zpětnou vazbu jsem moc ráda, že chutná. U nás taky moc ...... a na vanilkovou zmrzku
13. 8. 2019 13:03
U nás na mátu chodím s kosou...
Před časem jsem se nechal okouzlit tímto rcp: https://www.toprecepty.cz/recept/57904-after-eight...
A protože pro pětník si nechám i koleno vrtat, tak toto připravím a posléze sirupem čokoládu ochutím
No, že mě to nenapadlo dříff, že
Před časem jsem se nechal okouzlit tímto rcp: https://www.toprecepty.cz/recept/57904-after-eight...
A protože pro pětník si nechám i koleno vrtat, tak toto připravím a posléze sirupem čokoládu ochutím
No, že mě to nenapadlo dříff, že
13. 8. 2019 09:18
Děkuji za skvělý recept. Akorát jsem přidala citrón, kvůli chuti a delší konzervaci, ale stejně asi dlouho nevydrží, protože je fakt moc dobrý ???? po scedění jsem ještě udělala studený čaj, tím že jsem nechala plátýnko se zbytky louhovat pár minut ve vlažné vodě.
24. 5. 2015 16:24
Betyna: Betynko, díky
24. 5. 2015 14:09
sirup je výborný, aromatický - přidala jsem fotku
8. 8. 2012 21:28
moc díky za recept...na zahrádce mám máty plno a nevěděla jsem co z ní udělat.Hned zítra vyzkouším.Díky,díky :) Ž.
25. 5. 2012 16:57
22. 5. 2012 15:33
senky:nééé, to víš, že né ale že jsme botanici jak hrom, co dej si.. na zdraví
22. 5. 2012 13:56
rebeka:a že jste to nevylily ke keři, že néééé hned jak přijdu domů z procesu, namíchám si
22. 5. 2012 13:51
AniCiz: ti něco řeknu, jo několik lét tomu nazad, jsme seděly s dcerou na zahradě, krásné léto a dostaly jsme chuť na mojito.. no, proč ne, všechno bylo doma a před náma keř "máty".. všechno namícháno, ledík, brčko, pojďme na to.. to má zvláštní chuť.. prosím tě.. dobré je to, nevymýšlej
no... nebyla to máta, byla to meduňka..no, co už
no... nebyla to máta, byla to meduňka..no, co už
22. 5. 2012 13:35
Rebeka:jsi dokonalá....co nevíš,umíš vyhledat na správném místě..
k těm mátám..nejaromatičtější je máta peprná,ovšem je už tak hodně pokřížená s klasnatou,i méně obvyklými,že je těžko přesně identifikovat..no každopádně je léčivá a skvělá
k těm mátám..nejaromatičtější je máta peprná,ovšem je už tak hodně pokřížená s klasnatou,i méně obvyklými,že je těžko přesně identifikovat..no každopádně je léčivá a skvělá
22. 5. 2012 13:25
senky: nemá za co, sličná šenkýřka, taky jsem se poučila.. ono se to může někdy hodit, no ne
22. 5. 2012 13:25
Já myslím, že je to o zvyku, u nás se sbírají především listy, mám to i v bylinkářce, ale netvrdím, že před květem nebo květy jsou špatné, protože já je taky sbírám i v době květu, zkrátka dokud máta je, protože máme ohromnou spotřebu.
Ještě doplním, že vedle máty peprné existuje ještě máta okrouhlolistá, klasnatá a horská, ale použití mají stejné. V Jizerkách vedle peprnky je i ta okrouhlolistá.
Ještě doplním, že vedle máty peprné existuje ještě máta okrouhlolistá, klasnatá a horská, ale použití mají stejné. V Jizerkách vedle peprnky je i ta okrouhlolistá.
22. 5. 2012 13:15
rebeka: i já se poučím díkas
22. 5. 2012 13:09
AniCiz: asi tak.. Máta peprná
Máta peprná List
Jaro-podzim
Kvetoucí nať
Nejlépe na začátku květu, červen... jsem našla, dobrá, že
taty je pro jistoti všechno.. v tomto směru jsem naprosto neznalá..
http://www.jikl.cz/jak-na-lecivky-/2024-co-a-kdy-s...
Máta peprná List
Jaro-podzim
Kvetoucí nať
Nejlépe na začátku květu, červen... jsem našla, dobrá, že
taty je pro jistoti všechno.. v tomto směru jsem naprosto neznalá..
http://www.jikl.cz/jak-na-lecivky-/2024-co-a-kdy-s...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 6 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 8 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 9 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 10 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 49 minutami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 1 hodinou
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 1 hodinou
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 1 hodinou
Řezy Margot
Madmaus uvařila před 2 hodinami
Chlebová polévka
mondey uvařil před 4 hodinami
Králík na černém pivu a slanině
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Rychlé krémové špagety
Lucie1001 uvařila před 4 hodinami
Vločkové "tiramisu"
Ivvettaa uvařila před 4 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Marocký čaj tuareg vás osvěží a ještě dokonale povzbudí. Dejte si jej místo kávy!
Dokonale voňavý mátový sirup ze tří ingrediencí zvládne připravit i začátečník, když dodrží jednoduchý postup
Jak skladovat domácí sirup? Když dodržíme několik rad, snadno vydrží až do další sezóny
Další recepty
Tématické fráze: matovy sirup mátový sirup recept sirup z máty recept na mätovy sirup jak vyrobit matovy sirup sirup z máty recept sirup z máty peprné recept mátový sirup mata sirup domaci matovy sirup sirup mátový máta peprná recepty mátový syrup máta recepty recept na sirup z mäty sirup z máty peprné recept mátový sirup výroba máta peprná sirup mata peprna sirup recept recepty z máty
Suroviny: voda, cukr třtinový, máta
Mátový sirup
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vRQm
27 názorů