Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinované vepřové ražniči

Na toto vepřové ražniči můžeme použít plec, krkovici i kýtu. Marináda, ve které necháme maso odležet přes noc, dodá výraznou chuť a zároveň ho zkřehčí. Pak už jen napíchneme kousky na špejle se slaninou a cibulkou a necháme péct v troubě.

Hodnocení receptu je 4,9 (34×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min bez doby marinování masa

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava, bez doby marinování masa)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 801 kJ /
908 kcal
Bílkoviny104,71 g
Tuky38,34 g
Vláknina11,56 g
Cholesterol 325 mg
Sodík 460 mg
Sůl0,95 g
Sacharidy32,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve si připravíme marinádu z oleje, citronové šťávy, hořčice a utřeného česneku a bylinek. Krok 2: Plec nakrájíme na kostky a naložíme ji přes noc do marinády. Krok 3: Druhý den nakrájíme cibuli a slaninu na tenčí kostky a střídavě napícháme s masem na špejle. Krok 4: Dáme do pekáčku a asi hodinku pečeme na 170 °C a podléváme výpekem. Krok 5: Po upečení vyndáme z pekáčku. Výpek slijeme, zaprášíme mírně moukou, přidáme malinko vody, aby nám vznikla hustější šťáva a necháme provařit. Krok 6: Jako příloha jsou dobré opékané i vařené brambory nebo hranolky a zeleninová obloha.

TIP: Domácí hranolky a jejich příprava

Zveřejněno 23. 9. 2008

Poznámka autorky JanaDorazinova

Můžete použít jakékoliv vepřové maso, třeba i kýtu, krkovici nebo krček, pokud není zrovna na řízek. Marináda maso dobře proleží.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinované vepřové ražniči

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2Jg

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinované vepřové ražniči

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2Jg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

výborné

Skutečně výborné. Najednou jsem neměla čas napichovat ražniči, tak jsem vše smíchala na pánvi a i tak to byla mňamka.

monika: Ano,taky bych při´dala dijonskou hořčici..Máme rádi,hezky barevné..Přes noc to nechám uležet v dobrém koření a oleji.Je to mnamka..Zkusím někdy podlít tím pivem.Nejradši s bramb.kaší nebo štouchané brambory.

:yes::yes::yes: Dělala jsem dnes k obědu s menší obměnou - nacpala jsem tam ještě klobásu. Ta marináda je výborná <3

Valis: děkuji :-).Marinády si většinou vymýšlím :-D

Paráda, já dělám podobně a při pečení podlévám pivkem, rodina se vždy oblizuje :-):-)

jahudka: ;-)

hanka: Hmm, to bude super příloha;-)

Dnes bude k obídku. Nebudu ho péct, ale dusit a přidám žampiony, tím snad nic nepokazím. Jako přílohu jsem zvolila "Řecké patates" tady z topek:-p

monika: určitě ne!!! Dala jsem, co jsem měla. Jen opatrně se solí. Raději pak přisolit. Klidně i tekuté čili, pokud máte rádi pikantní;-)

A kdybych trošku přidala dijonské hořčice, nezkazila bych to? My rádi ostřejší:-K

monika: obyčejnou hořčici a majoránku sušenou. Ale kdybych měla čerstvou, určitě bych ji dala místo sušené;-)

Tématické fráze:
vepřové ražničí, ražničí recept, marináda na ražničí, ražničí, vepřové stejky, příloha k ražniči, grilované ražniči, marinované vepřové maso, ražniči na špejli do trouby, ražničí na grilu, marinovaná vepřová plec, ražniči v troubě, vepřové ražničí recept, recept ražničí, ražniči z vepřového masa, výborné ražniči, ražničí na grilu recept, vepřová plec ražničí, ražničí vepřové, ražničí recepty

Suroviny:
plec vepřová, slanina, cibule, mouka hladká, olej, petrželka, šťáva citronová, majoránka, hořčice, česnek

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu