Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svíčková na smetaně

Královna českých omáček, která má více možností přípravy i dochucování. Díky restované zelenině a citronové šťávě získá specifickou chuť, která si vás podmaní. Patří k tradičním svátečním jídlům, často je považována za složitou, ale tento prověřený recept vás přesvědčí o opaku.

Hodnocení receptu je 5,0 (312×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava)

1. 10. 2008 15:46

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie15 926 kJ / 3 806 kcal
Bílkoviny196,03 g
Tuky286,37 g
Vláknina15,20 g
Cholesterol 696 mg
Sodík 2,90 g
Sůl7,15 g
Sacharidy104,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Tento postup se od jiných receptů na svíčkovou liší tím, že se výpek ochutí již na začátku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jirka

12. 8. 2013 10:59

1958Jirka@seznam.czVážení přátelé! Můj dotaz je velmi amatérský. Ač rád jím a piji, neumím prakticky vařit. Moje rodina má ráda svíčkovou.Na dovolené na Vysočině, konkrétně v Jihlavě jsme si dali k obědu svíčkovou. Omáčka byla tmavá a plaval v ní pepř, což bylo vidět pouhým okem. Chuť byla velmi pálivá.Poraďtě, jak vlastně má chutnat správná svíčková, pálivě asi nikoliv. Číšník prohlásil, že on to nevařil a paní kuchařka už takto vaří svíčkovou dva roky a všem prý chutná. T1958Jirka@seznam.czak nevím, třeba to byla speciální jihlavská svíčková...... Děkuji Jirka

zazík

14. 7. 2013 15:18

Poprvé jsem zkoušela svíčkovou a fakt je skvělá... Jen jsem neměla hovězí, tak jsem zaimprovizovala a použila vepřové plecko. Povedla se luxusně. A ani to nedalo moc práce ;-)

Kittanya

15. 5. 2013 22:41

Ahoj všem. Vyzkoušela jsem tento recept. Vařila jsem svíčkovú poprvé v životě a musím říct, že je luxusní.:yes: Úplně stejná, jakou vaří maminka. Akorát musím dodat, že teho octa, pokud je více zeleniny, může být klidně o třetinu víc. A co sa týče cukru, tak ten jsem nechala zhnědnout na pánvi na sucho, zalila to trochou vody, nechala znovu rozpustit a až poté přilela do zeleniny. A barvičku má teda svíčajda pěknou.www.kittanya.blogspot.cz

Markéta

3. 5. 2013 09:11

Tak tadle svíčková je naprosto luxusní. Jdu ji dělat zase :):-phttp://www.toprecepty.cz/recept/2856-svickova-na-s...

Martaa11

1. 5. 2013 14:07

Mnohokrát děkuji za tento recept. Vaší svíčkovou jsem udělala dnes k obědu a byla úžasná. Nikdy jsem nebyla s recepty úplně spokojená, ale ta Vaše je přesně to co jsem hledala. Recept si ukládám a jiný již nevařím. :yes:

Maddison

19. 3. 2013 14:24

Naprosto bezkonkurenční mňamka:-p Dnes ji dělám již potřetí během dvou měsíců a moji tři jedlíci si ji nemohou vynachválit :yes::yes: Když jsem ji dělala poprvé, tak jsem se trošičku bála výsledku :-( ale dnes ji dělám již jako profík ;-) Určitě doporučuji každé kuchařince se do této lahody pustit...rozhodně stojí za to...Dáváme bodíka :-K

Markéta

30. 11. 2012 19:24

Tak jsem ji vyzkoušela a je naprosto LUXUSNÍ!!!!!!:yes::-*

rebeka rebeka

16. 10. 2012 22:54

Verca: tak to je mrzuté:-//:no: právě proto já raději kupuju maso zásadně u řezníka, tak aspoň vidím, co si za nemalý peníz koupím;-)

Verca

16. 10. 2012 22:52

Recept vypadá dobře, teď jsem měla už nachystanou zeleninu a šla jsem na přípravu masa a když jsem rozdělala maso, bylo zelené... :( Kupovala jsem ho v Tescu a má na obalu, že min. trvanlivost je do 20. 10. ... Takže zítra ráno reklamace a pak pokus číslo 2...

paja123

8. 9. 2012 13:55

Je opravdu vynikajicí mohu jen a jen doporučit:-D Jen jsem neměla odvahu dát hořčici ;-)

Kykydee

7. 9. 2012 12:05

Svíce je v troubě, jsem zvědavá, jak to dopadne. Jen nevím jestli jsem správně zkaramelizovala ten cukr na zelenině, snad jo. Bohužel jsem musela použít zeleninu z mrazáku, tedy kořenovou, ale snad to neva, nechala jsem jí asi půl hodiny venku povolit. Úplně božsky to voní, tak se těším....
A přidávám bodík:yes:

Aniik

25. 8. 2012 14:07

Manzel snedl skoro vsechnu svickovou, malem na me nezbylo!:-D Vyborny recept, posilam bodik:yes: ;-)

Colombo65 Colombo65

7. 3. 2012 20:31

Terka:
... svíčková připomíná rajskou ... Tak to teda lituji Vaše chuťové pohárky :-D

bystrouska

7. 3. 2012 20:19

Svíčková je moc dobrá:-p, maso jsem použila krůtí stehno a pekla jsem ho v tourubě. Moc jsme si pochutnali:yes:. Fotka není moc podařená, protože se všichni na jídlo vrhli a nechtěli mě nechat fotit:-D.Dávám bod.

zizala zizala (moderátorka)

12. 10. 2011 20:14

Pavla: Raději dusit než vařit. Podle velikosti masa a stáří zvířete počítej minimálně 2-2,5 hodiny.

1 12 13 14 15 16 17

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Další recepty

Tématické fráze: svíčková na smetaně svickova na smetane babica svíčková svíčková recept svíčková na smetaně recept recept na svickovou recept na svíčkovou na smetaně recept svíčková svíčková omáčka svickova recepty top recepty svíčková svickova omacka v troube recepty svíčková recepty svíčková na smetaně svíčková na smetaně top recepty jak se vaří svíčková jak se dělá svíčková svíčková v troubě recept svickova na smetane svickova na smetane pecena v troube

Suroviny: hovězí zadní, zelenina kořenová, petržel, cibule, hořčice plnotučná, cukr, ocet, olej, máslo, slanina uzená, mouka, smetana ke šlehání, bobkový list, koření nové koření, pepř, šťáva citronová, sůl, vývar masový

TopRecepty.cz

Svíčková na smetaně

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkqB