Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová konzerva

Maso ze skleničky využijete zejména tehdy, není-li příliš času na vaření. Připravit si maso do zásoby není tak složité a ta práce za tu poctivou chuť stojí. Až si doma vyrobenou vepřovou konzervu namažete na čerstvý chléb, moc si pochutnáte.

Hodnocení receptu je 5,0 (43×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

11. 10. 2008 10:52

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie35 490 kJ / 8 482 kcal
Bílkoviny378,05 g
Tuky772,20 g
Vláknina1,20 g
Cholesterol 1,20 g
Sodík 9,74 g
Sůl23,10 g
Sacharidy4,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Pavel

20. 10. 2010 13:22

http://www.toprecepty.cz/recept/2895-veprova-konze... Pajasko, tak jo, budu netrpělivě čekat a každou půl hodinu se dívat do lednice jak to vypadá :-D;-), díky.

spagetka spagetka

20. 10. 2010 13:17

Páji, máš SZ ;-)

Pajaska Pajaska

20. 10. 2010 13:15

Přidám fotky,jestli budu vědět jak.;-)

Pajaska Pajaska

20. 10. 2010 13:11

Pavle,dělávám vepřovky léta.Tedy nedávám žádné koření.Jen držím poměr- na kilo vepřového masa dám 1,9 dkg rychlosoli(POZOR NE VÍC!!!).Toť vše.Prostě maso nakrájím na kostky cca 1-2cm a promíchám POŘÁDNĚ se solí.Nacpu do sklenic, ne až nahoru, cenťák pod okraj a zavíčkuju víčkem s červenou gumičkou.Zavařuju první den 2hodiny mírným varem a pak nechám VYCHLADNOUT jak TO je.pak druhý den 1 hodinu,zase tak.Ta kůže je tam právě dobrá kvůli tomu rosolu. Já ji tedy nejím a řeším to tak, že kousek kůže dám dospod a pak ještě navrh,dá se pak snadno odstranit.Až konzervy vychladnou pořádně ,budete mít rosol!Počkejte,on se objeví.Ten rosol je nejlepší.;-):-p

Pavel

20. 10. 2010 12:33

http://www.toprecepty.cz/recept/2895-veprova-konze...Jano, koupil jsem 2 kila masa, 1,5 bůčku, 0,5 plecka, nakrájel na kostky, dal do sklenic syrové, přidal lžičku soli a 1 polévkovou lžící vody. Zavřel víčkem, dal sterilovat 2 hodiny večer, ráno vychladlý znova dal sterilovat 2 hodiny, do každý sklenice dal nahoru kůži z bůčku, ráno tam byla jen štáva, žádnej rosol, uvidim ted až jak to po druhým sterilování dopadne, zatim to chladne, no v lednici snad se rosol udělá, ve špajzce asi zůstane štáva, bez rosolu, nevim, uvidim. :-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 10. 2010 11:38

Pavel (neregistrovaný/á) , já trochu nerozumím dotazu.. Neudělal se rosol?:-O Postupoval jsi podle tady toho receptu? 2,60 bůček a půl litru vody? Já tam žádné kůže nedávám, jen bůček, vodu, koření výše uvedené.
Se syrovým masem zavařeným bohužel nemám zkušenot, ale vím, že se to tak snad dělá. taky bych to chtěla vyzkoušet, jen si nejsem jistá, jestli to mám dělat ze syrového masa.

Pavel

20. 10. 2010 10:05

http://www.toprecepty.cz/recept/2895-veprova-konze...Dobrej den. Zkoušim to udělat, ale neudělal se mi rosol a je to jen ve štávě, dal jsem syrový maso do sklenic a zavařoval dva dny po dvou hodinách, málo kůže? :-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

15. 10. 2010 14:17

Meszarosovabolya, to budu moc ráda, Ibi;-)

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

15. 10. 2010 13:55

Janka, to je bezkonkurenčná pochúťka:-p:-p:-purčite spravím:-))+11:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

15. 10. 2010 12:26

Květo, nenapadlo by mne dát cibuli, tu bych si raději dala až na chleba. Ale jsem ráda, že šmakovalo a u nás teda se konzerva taky nikdy nemá čas zkazit!:-))

Kroupovka Kroupovka

15. 10. 2010 12:17

Jani, dělala jsem a bylo to žůžo. Jen jsem tak přidala na 2,5 kg bůčku 4 větší cibule a ty vařila jen ke konci tak 15 minut. Nezavařovala jsem to dál, jen dala do skleniček, zavíčkovala a obrátila dnem vzhůru. Snědli jsme je do týdne a byly naprosto super.

JanaDorazinova JanaDorazinova

23. 8. 2010 15:48

prof.lub já použila sanytr, ale pragandu použili i jiní,co konzervu dělali a se stejným úspěchem;-)

prof.lub

23. 8. 2010 12:48

zdravím,chtěl bych jen upřesnit termín rychlosůl.není to sanytr,ale praganda.sanytr je na dlouhodobé nakládání masa.cca 3-4 týdny.

JanaDorazinova JanaDorazinova

2. 1. 2010 18:12

Fastrac tak to mne moc těší:-), vím, jak je návyková;-)

Fastrac

2. 1. 2010 18:05

Teda Jani tak to je opravdu bomba cele svátky se touhle úžasnou věcičkou cpu chutná i mému synovi a celé rodině.BOMBA.

1 4 5 6 7 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recept na domácí vepřovou konzervu vepřová konzerva z bůčku domácí vepřovka domácí konzervy recepty na masové konzervy - domácí výroba vepřové maso z konzervy recepty domácí masová konzerva veprove maso v konzerve recepty domaci konzerva domácí výroba vepřového lančmítu vyroba veprovych konzerv vyroba domacich vepřových konzerv domácí vepřová konzerva-recept recepty na masové konzervy výroba jak udělat domácí vepřovou konzervu pomazánka z vepřové konzervy vepřové maso v konzervě jak vyrobit domácí vepřovou konzervu vepřové maso konzerva domácí masové konzervy

Suroviny: bůček, vegeta, praganda, sůl, voda

TopRecepty.cz

Vepřová konzerva

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRBY