Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová konzerva

Maso ze skleničky využijete zejména tehdy, není-li příliš času na vaření. Připravit si maso do zásoby není tak složité a ta práce za tu poctivou chuť stojí. Až si doma vyrobenou vepřovou konzervu namažete na čerstvý chléb, moc si pochutnáte.

Hodnocení receptu je 5,0 (43×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

11. 10. 2008 10:52

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie35 490 kJ / 8 482 kcal
Bílkoviny378,05 g
Tuky772,20 g
Vláknina1,20 g
Cholesterol 1,20 g
Sodík 9,74 g
Sůl23,10 g
Sacharidy4,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Svetlana Svetlana

24. 8. 2009 14:09

Jani, já jsem na dovču zavařovala i hotové maso - třeba jen upečené, zalité výpekem, zavíčkovat a šup na hodinu vařit...vydrželo...nevím jak dlouho, ale věřím, kdybych to na druhý den zopákla (aby se zlikvidovali pŕípadné přeživší a namnožené bakterie), že by to vydrželo...přes dovču určitě...

JanaDorazinova JanaDorazinova

24. 8. 2009 13:48

Takže, Světlano, syrové maso? Rozumím tomu dobře? To je super a mělas to tady dát, jako recept. Zvlášť já bych to teda upotřebila. Když jsme v prosinci zavařovali klobásy, provolala jsem plno známých, aby mi poradili, jak na to, kolik vody a tak a tady tohle se určitě ujme, jsem si jistá, protože na dovolenou se jezdí. Když jsem pomáhala ještě v kuchyni, víš, jak je to s hotovkama, na druhý den se prodávat nesmí a co s něma? Všechno se po šichtě buď vyhodilo, třebaže tomu nic nebylo anebo se to dalo do sklenic za zavařilo a pak se to vzalo na dovolenou a bylo to bez starostí.;-)

Svetlana Svetlana

24. 8. 2009 13:02

Jani, dělala jsem to trošku jinak, protože to bylo na dovču a bylo horko. Maso jsem smíchala s Pragandou (rychlosůl) a v kusech, aby to pohodlně prošlo hrdlem sklenice jsem nacpala do sklenic. Přilila jsem 2-3 lžice vody, a hodinu zavíčkované vařila. Na druhý den dalši hodinu. No a při experimentech jsem vyzkoušela i mražené krůtí!!! a právě tu "svíčkovou". Normálka jsem zvlášť v misce nastrouhala kořenovou zeleninu, tu jsem nacpala do sklenice naplněné ze 2/3 masem, přidala malý bobkový list, pepř, nové koření a úplně stejně sterilovala se vším ostatním. "Svíčkovou" jsem opravdu jen vyklopila na chatě do kastrolu, podlila vodou, převařila, zahustila, ochutila,dala smetanu. A jinak zkušenosti ze zavařování? Plecko vytvoři trochu tuku i trochu rosolu. Krůtí vůbec žádny rosol ani tuk. Ale chuťově to bylo opravdu vynikajíci.

JanaDorazinova JanaDorazinova

24. 8. 2009 12:41

Světlano, to mi vysvětli více!! Dala si plecko nakrájené, nebo plátky? A tu zeleninu jak? Jak dlouho jsi to vařila? Proč tady nejsou fotky?;-( Jestli si toho tady všimneš, napiš mi tooooo! Prosím! To je super nápad, nenapadlo mne tam dát i zeleninu:-!

Svetlana Svetlana

24. 8. 2009 12:17

...dělala jsem "konzervy" na dovolenou a byly výýýborné...a protože synek miluje svíčkovou, dala jsem na zkoušku:yes::yes: do sklenice dvě třetiny plecka a třetinu na jemno nastrouhané zeleniny (mrkev, petržel, celer)...pak se "to" jenom podlilo v hrnci vodou, zahustilo, přidala jsem kysanou smetanu a fakt "to" bylo hooodně jedlé...

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 1. 2009 20:49

No, Marti, kdybys náhodou zjistila, bylo by to fajn! Kdysi jsem nějakou játrovku dělala, ale recept se mi stratil a fakt to nebylo špatné, jenže vzpomínám, že můj manžel nevím, proč to dal do sedmiček a to se nestíhalo sníst. No, chlapi, no;-)

Marta Marta

7. 1. 2009 19:48

Jani, na recept se zeptám mamky až jí uvidím, ale nevím, nevím...dělával je taťka a ten už pár let není mezi námi ;-(. Je fakt, že od té doby už jsem tak dobře ochucenou paštiku ani jitrnici nejedla :-/. Jo a jednou dělal paštiku i ze slepic, úžasná byla. No, musím se zeptat ;-).

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 1. 2009 17:08

tak Marti, ty domácí paštiky by mne docela zajímaly. Recept by asi nebyl, co?:-?

SOLRAK

7. 1. 2009 16:36

moc dobré :yes:

Marta Marta

7. 1. 2009 14:47

tak na tomhle jsem také vyrostla :-), proto tak dobře vypadám :-D:-D:-D, také to byla vždy záchrana, když přijela nečekaná navštěva. A pak taky domácí paštiky, bóžínku...:-p:-))

cathleen cathleen (moderátorka)

7. 1. 2009 12:07

Amira: Pokrájený libový bůček i s kůží + krájené plecko, jedno kolínko, trošínka vody a jenom sůl. Dávala jsem i bobkový list, ale manža tvrdil, že jen se solí to chutná jako stará známá koupená konzerva:-D
Jo, toho bůčku jen asi 1/4-1/3 celkového množství masa.

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 1. 2009 11:05

papričko, promiň, ten chlebík tady taky vložím, ale nekousej ten monitor!:-D:-))

Amira Amira

7. 1. 2009 10:57

cathleen: prosím tě, jak to děláš v tom pomalém hrnci?

tejaja tejaja

7. 1. 2009 10:24

No, Vašku, to je pravda, dnešné konzervy už nie sú to čo bývalo. My sme mali desne radi konzervu, v ktorej boli varené krúpy, na tom kopec mäsa v kockách a úplne navrchu hrášok. Bolo to plnučké a výborné, vyrábalo sa to v Čechách. Bohužiaľ, zmizlo to:-((

Paprika Paprika

7. 1. 2009 10:12

Jani já tě asi bacím palicí. Jsem hladová jako somálský pes. Ještě se vyfoť s tím namazaným krajícem u pusy a já okoušu obrazovku (stejně už je poslintaná). :-D:-D:-D

1 5 6 7 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recept na domácí vepřovou konzervu vepřová konzerva z bůčku domácí vepřovka domácí konzervy recepty na masové konzervy - domácí výroba vepřové maso z konzervy recepty domácí masová konzerva veprove maso v konzerve recepty domaci konzerva domácí výroba vepřového lančmítu vyroba veprovych konzerv vyroba domacich vepřových konzerv domácí vepřová konzerva-recept recepty na masové konzervy výroba jak udělat domácí vepřovou konzervu pomazánka z vepřové konzervy vepřové maso v konzervě jak vyrobit domácí vepřovou konzervu vepřové maso konzerva domácí masové konzervy

Suroviny: bůček, vegeta, praganda, sůl, voda

TopRecepty.cz

Vepřová konzerva

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRBY